Опозицията в Македония поиска предсрочни парламентарни избори заедно с президентските

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски

Заедно с президентските да се произведат и предсрочни парламентарни избори в Македония, поиска лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на пресконференция.

Това съобщи БТА като се позова на македонската МИА.

Днес от засрамения Зоран Заев чухме две тези. Първата теза е, че се крие зад решенията на органите на партията, и втората е, че анкетите показвали сигурна водеща позиция на СДСМ и на всеки политик ще са добре дошли нови четири години мандат, каза Мицкоски, който говори след пресконференцията на премиера.

Но истината е следната: ако наистина е така, нека веднага, в понеделник да разпуснем парламента и да имаме достатъчно време да организираме честен изборен процес, заяви Мицкоски, отговаряйки на журналистически въпрос.
Той изтъкна, че ВМРО-ДПМНЕ не се страхува от избори и има достатъчно време да се подготвят изборите, да се формира служебно правителство и заедно с президентските да има предсрочни парламентарни избори.

И тогава да видим дали Зоран Заев и групата около него се радва на доверие, както каза днес на пресконференцията, или истинската анкета ще му изпратят гражданите на тези предсрочни парламентарни избори. Искаме избори не защото искаме безусловно ВМРО-ДПМНЕ да бъде на власт, а искаме избори, за да може Македония да престане да губи и Зоран Заев и групата около него окончателно да напуснат политическата сцена в Република Македония, добави Мицкоски, отговаряйки на въпрос страхува ли се от избори, както твърди премиерът Заев.

Македония днес е в черно, това е предателство, напразни са хвалбите и изкуствените усмивки, каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на днешната пресконференция в Скопие, цитиран от радио Свободна Европа. Мицкоски посочи, че премиерът Зоран Заев вече е преименувал Македония, макар договорът още да не е влязъл в сила.
Заев завърши първата си пресконференция днес след гласуването в парламента с думите: „Да живее Северна Македония!“

„Свършено е с теб, Заев, всички го знаят, а скоро и ти ще го узнаеш. Това правителство трябваше да реши един въпрос и го реши катастрофално, с промяна на името, идентичността, на всичко македонско. Тази задача свърши, затова сега това правителство така ще се сгромоляса, че въпросът е ще остане ли нещо от Социалдемократическия съюз /СДСМ/“, каза Мицкоски.

Той заяви, че неговата партия ще поправи тази несправедливост.

Мицкоски прогнозира, че след тази капитулация, по думите му, следва нова – в икономиката и в обществото.
Мицкоски повтори, че ВМРО-ДПМНЕ иска предсрочни парламентарни избори заедно с президентските тази пролет. Според него парламентът може да се разпусне още в понеделник и на следващите избори „да победи народът“.