Румен Радев с поздравителен адрес до Корнеия Нинова, лично Иво Христов го носи на „Позитано“

Корнелия Нинова и Румен Радев. Архивна снимка

Президентът на Република България Румен Радев поздрави по телефона председателя на БСП Корнелия Нинова по случай 50-годишния й юбилей и изпрати поздравителен адрес. Той беше връчен в централата на партията от началника на кабинета му Иво Христов.

Това съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия.

“Запазете своята борбеност и сила на духа, с които спечелихте доверието на своите съпартийци. Пред Вас стои най-отговорната мисия за всички съвременни политици: да съхраним демокрацията и да изведем България на пътя на свободата, справедливостта и благоденствието”, пише в поздравителния адрес до Нинова. Лично да я поздрави в централата на БСП дойде вицепрезидентът Илияна Йотова.

Поздрави Нинова получи и от Омбудсмана Мая Манолова, посланици, организациите на БСП от цялата страна, кметове, политически партии, представители на бизнеса и неправителствени организации.

Сред поздравилите Нинова са: Димитър Манолов – президент на КТ “Подкрепа”, Димитър Стоянов – главен секретар на президента, председателя и членове на ЦИК, Радосвет Радев – председател на Българска стопанска камара, Васил Велев – Асоциация на индустриалния капитал в България, Васил Василев – Общобългарски комитет “Васил Левски”, Пламен Димитров – председател на КНСБ, Васил Божков – председател на Съвета на директорите на “НОВЕ” АД – холдинг, Валентин Златев – генерален директор на Лукойл – България ЕООД; Силва Зурлева – член на борда на директорите на Нова тв, Дидие Щосел – вицепрезидент на НОВА тв, Антоанета Барес – Изпълнителен директор на Национална компания “Индустриални зони”.