На 12 февруари ГЕРБ започва инициативата си „Европа в нашия дом“

Цветан Цветанов

На 12 февруари ГЕРБ стартира инициативата си „Европа в нашия дом“ от Велико Търново, от университета, обяви зам.-председателят на партията и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов на Националната предизборна работна среща на формацията.

От 21 януари до 20 февруари ще бъдат проведени номинационните събрания за евровота.

Имаме шест прекрасни евродепутати и брилянтен еврокомисар – Мария Габриел, изтъкна той и призова към максимална ангажираност на членовете на ГЕРБ, когато започнат евроизборите. Те ще са тест за стабилността на страната и управлението, припомни Цветанов.

Откриването на кампанията ще бъде на 19 май в зала „Арена Армеец“, като ГЕРБ се надява на присъствието на Манфред Вебер, претендент за председател на ЕК от ЕНП.

Според политическия календар за тази година от 1 до 30 юни всяка структура на формацията ще проведе коалиционни събрания, на които ще се направи преглед на изпълнените ангажименти на общинската власт с оглед на предстоящия вот за кметове и общински съветници. От това ще зависят и кои ща са кандидатите за местния вот.

Акцент за победа в Асеновград, Троян, Самоков, постави ръководителят на предизборния щаб. Трябва да се отвори периферията, подчерта Цветанов. Всеки работи само за първото място, защото всяка загуба дава хранителна среда за нашите опоненти, които веднага ще започнат да говорят за какви ли не евентуални сценарии, поиска той от актива.

Видимите резултати от управлението на ГЕРБ ще направи опонентите ни безкомпромисни  в представянето на фалшиви новини, убеден е още зам.-председателят на партията. ГЕРБ е най-добрата платформа в България за решаване на местните проблеми, подчерта Цветанов, цитиран от БТА.

Той наблегна върху нуждата от граждански диалог по регионалните политики, от активни разговори с местната власт.

Над 2 млрд. лв. ще са парите по „Региони в растеж“, посочи Цветанов.