Каракачанов: Думите за наглите цигани бяха за престъпниците, на кого да се извиня?

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети, не сме получили да разрешение да купуваме изтребители.

Имаме мандат да водим преговори, обясни в предаването „Лице в лице” по bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че преговорите се водят на държавно ниво. „Ние не преговаряме с фирми, а с държави. Не преговаряме с „Локхийд Мартин”, а със САЩ, не преговаряме с „Грипен“, а с Швеция“, обясни още военният министър.

Решението за преговори със САЩ за F-16 беше подкрепено вчера в парламента от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. „Няма коалиция ГЕРБ-ВМРО-ДПС. Има коалиция F-16”, коментира по този повод Красимир Каракачанов.

За репликата „циганите станаха нагли”

„Когато видях пребития военен, полудях. Бяха го ритали, главно в главата и са викали: Дайте да го убием. Не се сдържах и казах, че циганите са станали нагли. Аз съм и човек преди всичко, а не само политик. Не искам да говоря за всички цигански набези. В моя избирателен район те са ежедневие” , обясни вицепремиерът.

Изявлението му беше направено два дни след разпоредената от него акция във Войводиново, довела до събарянето на цялата ромска махала. Напрежението в селото бе провокирано от побой над военнослужещ, извършен от двама братя роми.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.