Бойко Борисов към актива: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя (снимки)

Бойко Борисов Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Отслабнала съпротивителна сила на ГЕРБ констатира лидерът на партията Бойко Борисов в изказването си на Националната предизборна среща на актива и ръководството на формацията.

Съпротивителните сили на партията са на ниско ниво, порица съпартийци, министри, кметове той, цитиран от БТА.

„Обичам ви, но не е даденост това… БСП с тези провалени политици ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя, всеки да се огледа какво прави“, обеща лидерът на партията. Той поиска от министрите си да си защитават темите.

Често, според него, в парламента се внасят недогледани предложения от изпълнителната власт, които трябва да се поправят, но там е по-трудно.

Той не спести критики и към кметовете на ГЕРБ. Защо си мълчите, защо отвътре не се повдигнахте да се съпротивлявате, например за санирането, упрекна той представителите си в местната власт. И предупреди, че ако не вземат мерки „да си прочистят къщичките по места“, рано или късно това ще „избие“ – „дали със суджук, или с други неща“, рано или късно ще рефлектира и върху цялата партия.
Мълчите и за „Хемус“, както и за санирането, не пропусна премиерът и автомагистралата, която е една от темите, по които БСП атакува ГЕРБ. Борисов съобщи, че намерението е през март по нея да бъдат направени поне пет първи копки.

Да внимаваме и да не допуснем да се превърнем в елитарна партия, поръча лидерът й. Борисов напомни, че кметът е избран от хората, той трябва да бъде на място всеки ден. С всеки трябва да сме човеци. Всеки човек, всяка душа трябва да чуем, да му помогнем, защото имаме ресурса да го направим, посочи решение премиерът. Той похвали депутатите си, че го правят със субсидията, която получават и без да вдигат шум.

Всеки да се замисли защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката на всеки един от нас, в т.ч и моите, посъветва председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов отбеляза, че хората искат справедливост. Ако някой се самозабрави, да бъде незабавно „махнат“, разпореди той.

Все пак лидерът на формацията поощри съпартийците си за огромната работа, която вършат.

Създадохме ГЕРБ, народът избор след избор ни даваше своето доверие, в голямата си част ние го защитихме – от най-елементарните неща – „Витошка“ да не е пълна с джипове на мутри, да имаме магистрала, метро. Направихме доста повече, отколкото може една партия да направи, но беше лесно, защото никой дотогава не беше правил нищо, отчете Борисов.

В същото време има недоволство, констатира той. Значи има нещо, което трябва да променим, отговори си премиерът.

Партията, която направи ромските гета, умишлено държеше в подчинение ромите, вчера ми задава въпрос за ромите, при положение, че сме вкарали в класните 30 хиляди деца да ги образоваме, милиард се даде за образователна инфраструктура. Така министър-председателят защити управлението от други нападки на социалистите.

Борисов не пропусна и темата за изтребителите като подчерта, че НС е дало мандат на изпълнителната власт да преговаря за най-доброто. Той благодари на ДПС за подкрепата за изтребителите и по темите за евроатлантическата ориентация.
Благодари и на военния министър за сделките за въоръжението на армията – изтребители, кораби, бронетранспортьори.

Правилата, начинът, по който се управлява Евросъюзът , изисква толерантност, внимание, обясни на актива по повод предстоящите ероизбори премиерът. И припомни за успешното българско европредседателство. Защо е тази злоба, че нищо не било направено, ами те от Белия дом до Москва, от Париж до Берлин ни казват колко много неща сме направили. Успяваме да балансираме между всички интереси. Полагаме огромни усиля за Брекзит да се подготвим за всички сценарии, коментира още Бойко Борисов.

6 Comments

 1. Да, има проблем и всеки трябва да погледне проблема в себе си.Защо симпатизанти и членове на ГЕРБ се страхуват да се афишират, а БСП е права , и когато съгреши , дори?Самочувствие липсва на управляващите , дързост. Как манипулира БСП – като си създаде враг- стария тоталитарен метод на управление на червените ескадрони. Вижте света – за Русия – врагове са САЩ, ЕС. За САЩ са емигранти, Русия и прочее. А ГЕРБ като пчеличката Мая- пърха , работи и раздава доброта. Няма агресия на изказа , няма излъчване на сила- каквото кажат БСП или ДПС или Патриотите – влизате в обяснителен режим- вкарват ви непрекъснато. Как отговаря БСП на нападки – с атака по всички фронтове.Имаме държавна , уж телевизия- ами даже каша им е червен- . Някой ще каже – глупости са това. Не , не са, всичко има значение. Гербаджий , не може един човек само да се занимава с партийна дейност- масовост трябва. Лениви станахте и вижте кого по места сте вкарали във властта- бивши червени номенклатури, които на местно ниво са отдавна известни, хората ги знаят и така сами влязохте в схемата „Всички са маскари“ Хората говорят: сегашните крадат – да, по места стари схеми работят. Освен всичко- комунист гербаджия не става , той е спяща клтека-саботира и създава фалшиви новини по места. Това е малка част от грешките , освен , че по места се позволява да не се спазват законите , например с незчитане на протестите на малкия бизнес- та той ви е избирателя , а не енергодружествата.Защо позволявате да се продават зеленчуци и ракия по тротоарите , а малките фирми ги скъсвате от проверки за бандероли и касови бележки???Защото администрацията ви няма да има последствия- малките са безобидни ,много са лесни – проверил и написал протокол и си изпълнил заповедта на шефа- те няма да убият , набият …но няма и да гласуват за вас!!Слезте при народа , макар , че май закъсняхте.Всички партии работят срещу вас и народът взе да им вярва, макар , че надежда има все още , иначе сме загубени като нация

 2. Само ГЕРБ може да води България към бърз прогрес.

 3. Вевести се очертава като абсолютно безполезен за ГЕРБ сайт-излишен разход. винаги тичате след събитията, такава ви е сковал мързела, че не смеете да напишете нещо, с което да му помогнете да се ориентира в даден казус.

 4. ДАНО ОТ ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ ПРОЧЕТАТ НАПИСАНОТО ОТ ИВАНОВ.СТОТИЦИ СИ МПАТИЗАНТИ И ЧЛЕНОВЕ МИСЛЯТ ТОЧНО КАТО НЕГО

 5. Бойко Борисов разкова кочинката на „просветеното малцинство“, но от нас – мълчаливото мнозинство зависи бъдещето на България. Да не го забравяме и да не се разсейваме!

 6. БОЙКО Е.АБСОЛЮТНО ПРАВ ВСЕКИ ДЕН НАВСЯКЪДЕ НЕПРЕКЪСНАТО ТРЯБВА ДА СЕ
  КАЗВА И.ПОКАЗВА КАКВО Е НАПРАВИЛО
  УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ
  НА МАНДАТИТЕ НА ГЕРБ ХОРАТА ЗАБЪРЗАНИ
  В ЕЖЕДНЕВИЕТО СА СКЛОННИ ДА ЗАБРАВЯТ
  НЕ ГИ УПРЕКВАМ.
  ПРЕПОРЪКА : ПОУЧЕТЕ СЕ ОТ ДР.КОРНЕЛИЯ
  ВСЕКИ БОЖИ ДЕН КОГАТО НЕ Е NEY YORK
  БЪЛВА ВСЕВЪЗМОЖНИ ЛЪЖИ С, КОИТО ОБЛЪЧВА
  ХОРАТА.ВЯРНА НА ТОВА ЧЕ ЕДНА ЛЪЖА ПОВТО
  РЕНА 100 ПЪТИ ХОРАТА ЗАПОЧВАТ ДА Я ПРИЕМАТ “ АБЕ МОЖЕ И ТАКА ДА Е“.
  МОЛЯ ВИ ВСЕКИ ДЕН ПОКАЗВАИТЕ.ДОБРОТО
  КОЕТО СТЕ НАРАВИЛИ И КАТО КОНТРА ПУНКТ
  ТОВА КОЕТО НЕ НАПРАВИЛАТА ПАРТИЯТА
  НА“ПРИВАТИЗАТОРКАТА“ ЗА 45 + 20 ГОДИНИ
  УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ .

Коментарите са ограничени.