„Кликни, за да се помолиш“ – ново мобилно приложение за католици

Снимка от туитър акаунта на папа Франциск.

Папа Франциск покани днес католиците да се молят с него по интернет, предадоха ДПА и БТА. 

Главата на Римокатолическата църква направи това, докато представяше днес профила си в мобилното приложение „Клик ту прей“ („Кликни, за да се помолиш“).
То ще бъде официалното мобилно приложение на папската интернет платформа Световна молитвена мрежа (Worldwide Prayer Network), се казва в съобщение на Светия престол.

Когато изберат секцията „Да се помолим с папата“ в мобилното приложение или на страницата на приложението в интернет, католиците могат да видят за какво възнамерява да се моли папата през съответния месец. Другата секция „Да се помолим с мрежата“ е „пространство, където потребителите (сред които папа Франциск) могат да споделят молитвите си с други“, се обяснява в комюникето.

Целта е да се създаде платформа, която да позволи на хората „да придружат папата в мисията на състрадание към света“.

Освен в „Клик ту прей“ Франциск има профили в Туитър и Инстаграм. 82-годишният папа обаче нееднократно е предупреждавал, че използването на социални мрежи крие опасност да доведе до намаляване на реалното общуване между хората, отбелязва ДПА.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.