Политолози: Големите партии откриват предизборните си кампании

Снимка: btvnovinite.bg

Националната работна среща на ГЕРБ беше формален старт на предизборната кампания. Това заяви в предаването „Лице в лице” по бТВ политологът Румяна Коларова.

„Те обявиха, че започват номинации за листите за евродепутати, което си е старт на кампанията. Не е естествено, защото обикновено кампанията за европейските избори е доста по-кратка и неинтензивна в сравнение с националните”, заяви политологът.

„Отчита са известно намаляване на разликите, което увеличава интригата. От днешна гледна точка, най-вероятно е ГЕРБ да спечели европейските избори. Не знаем дали ще има нов играч и не се знае какво ще се случи до края на зимата. Както казва Борисов – догонват ги”, каза социологът.

„Борисов си постави тежката задача да стегне партийната дисциплина на нивото на местните мрежи. След толкова години участие във властта, това е било задача, която е била непосилна за НДСВ или БСП. Тежкото състояние, в което се намират БСП е в резултат на загубата на предишните местни избори”, допълни Коларова.

Симеонов посочи, че за ГЕРБ няма значение кой ще бъде водач на листата за евро изборите, а партията трябва да избере най-харесваното и разпознаваемо лице. „Рано е да се каже за колко евродепутати имат шанс. Разликите са минимални, гласуването ще бъде в края на три почивни дни, а евроизборите са на втори план за българите”, заяви Симеонов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.