Световната банка открива в София свой офис за споделени услуги

Световната банка

Световната банка обяви плановете си за създаване на втори център за споделени услуги в София, България, който да осигури бек офис за корпоративна и технологична подкрепа на вътрешните бизнес операции по света на голямата международна финансова институция, съобщава сайтът Emerging-europe.com, цитиран от БНР.

Центърът ще допълни съществуващия център за споделени услуги на Световната банка в Ченай, Индия, който беше открит през 2001-а година и понастоящем обслужва организацията със счетоводни, HR, IT и други услуги. Очаква се офисът да влезе в сила до средата на 2019-а година и да помогне на финансовата организация да разпредели ресурсите си по-ефективно в подкрепа на своята мисия за прекратяване на крайната бедност и за насърчаване на общия просперитет.

Три страни са били в пряка конкуренция по време на процеса на надлежна проверка на Световната банка за създаването на такъв център – България, Сърбия и Хърватия. Решението да се избере София е било в резултат на конкурентно търсене на място, основано на широк кръг от критерии, включително икономия на пари/разходи, качество на IT инфраструктурата и набора от талантливи хора.