Корнелия Нинова учудена от острата реакция на АЕЖ

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Днес в централата на БСП се проведе среща със АЕЖ, по тяхно искане, във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев върху Закона за личните данни.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. „Уверихме представителите на асоциацията, че ще подкрепим ветото. Текстове от този закон налагат ограничения на свободата на словото.

В контекста на темата за свободата на изразяване и разкриване на корупция, поставихме въпроса за политическия процес срещу Елена Йончева, както и за необходимостта от надпартийно обединение за честни избори. В тази връзка и двете страни коментирахме необходимостта от спазване на закона и избор на нова ЦИК.

Не разбираме острата реакция на представителите на Асоциацията за една толкова важна тема, която засяга устоите на правовата държава и свободата на избора“, каза още Нинова.

По-рано от Асоциацията на европейските журналисти /АЕЖ/ опровергаха твърдения на Корнелия Нинова, че на срещата с нея са изразили позиция в подкрепа на смяна на ЦИК.

4 Comments

  1. Пак недоразбрана.Едно към едно Бойко.Сутрин едно,вечер друго.Кой ще и вярва на тази жена??Само едно не е ясно-какво прави Елена с нея?Като манталитет те нямат нищо общо.Какво ги свързва??Ако е пари жалко за Елена.

Коментарите са ограничени.