Новата книга на Добромир Банев – с изключителна премиера

Снимки Ивелина Чолакова

Дрескодът за този Св. Валентин беше синьото – заради „Любов до синьо“, книгата, която още преди да се е появила в книжарниците, стана хит, защото това е може би най-очакваното заглавие на месеца, жадувано от хилядите почитатели на Добромир Банев.

Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, където се състоя премиерата на книгата, се оказа твърде тясно за многобройните гости, които се стекоха, за да станат част от това събитие, да чуят великолепните стихове на поета и да си вземат новата му стихосбирка с автограф.

„Причината книгата да излезе в издание на „Персей“ носи името Маргарита Петкова – мой много скъп приятел и автор – призна издателят Пламен Тотев. – Преди няколко години тя ми заговори за един талантлив поет на име Добромир Банев, който също е от Ловеч, моя роден град. Маргарита ни запозна и когато той беше готов с книгата си „Аз съм в другото такси“, те ми се обадиха, за да ми предложат да я издам. Нямах никакви колебания, защото не се съмнявах в литературните й качества. Книгата излезе и за 2 години претърпя 3 издания – нещо, с което малцина български автори днес могат да се похвалят. Също такива са очакванията ми и за най-новата книга на Добри – „Любов до синьо“.

Редакторката на книгата – поетесата Маргарита Петкова, беше съвсем лаконична, но точна, както само тя умее: „Толкова добре работим с Добри, че сглобихме книгата за един ден. Поправих… две запетайки”.

Стотиците гости на премиерата – актьори, певци, поети, журналисти и почитатели, слушаха в захлас и с обожание стиховете на Добромир Банев, горещо го аплодираха и след това два часа търпеливо чакаха, за да получат своя автограф от него. Подобна шеметна премиера, невероятният интерес към книгата и любовта на толкова много хора категорично потвърждават факта, че Добромир Банев е един от най-обичаните български автори днес.

Снимка Ивелина Чолакова
Снимка Ивелина Чолакова
Снимка Ивелина Чолакова

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.