Израел Хоровиц ще раздава автографи в Народния театър

Михаил Билалов, Венелин Шурелов, Израел Хоровиц, Емануела Шкодрева и Виктор Меламед. Снимка: Божидар Марков

Световноизвестният драматург очаква зрителите на „Някъде в този живот“ в понеделник, 18 февруари, на Камерна сцена

Зрителите на спектакъла „Някъде в този живот“, който ще се играе на 18 февруари, понеделник, на Камерната сцена на Народния театър, ще имат уникалната възможност да получат автограф от автора на пиесата – световноизвестният драматург Израел Хоровиц.

Хоровиц е в България по покана на директора на театъра Мариус Донкин, и в рамките на визитата си ще посети и премиерата на втория спектакъл по негов текст – „Моята скъпа лейди“.

В понеделник, 18 февруари, точно в 18:30 часа Хоровиц ще очаква публиката на „Някъде в този живот“ във фоайето на Камерна сцена, за да даде автографи и да си направи снимки със зрителите. В спектакъла участват Емануела Шкодрева, Стоян Алексиев и Валентин Ганев (глас), а режисьор е Гаро Ашикян. Билети могат да се купят на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bileti/?ed=959.

Днес Израел Хоровиц, който е у нас заедно със съпругата си Джилиън, даде пресконференция и интервюта за медиите в Народния театър. Преди това той се срещна с директора Мариус Донкин, както и с екипа на „Моята скъпа лейди“. В неделя авторът ще бъде и на премиерата на спектакъла с участието на Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов. Режисьор е Стилиян Петров, а представлението се играе от 19:30 часа на Сцена „Апостол Карамитев“. Следващите дати на спектакъла са 19 февруари, 12, 19 и 26 март, 3, 7 и 30 април, а билети могат да се закупят на касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/play/moyata-skapa-lejdi/ .

Израел Хоровиц е човекът, който стои зад кинохитове като „Автора! Автора!” с Ал Пачино, „Съншайн” с Ралф Файнс, „Ню Йорк, обичам те!” и много други. Той е автор на близо 70 пиеси, много от които са преведени на повече от 30 езика. Освен това е сценарист, кинорежисьор и актьор. Рекордът за най-дълъг сценичен живот принадлежи на пиесата му “Линия”, чиято премиера се е състояла през 1974 г. и вече повече от 40 години без прекъсване продължава да се играе на сцената на “13th Street Repertory Theatre” на Оф-оф-Бродуей. Изключително плодотворният път на Израел Хоровиц в театъра и в киното е белязан с множество отличия, сред които са престижната театрална награда Drama Desk, наградата за литература на Американската академия за изкуство и литература, литературната премия на Вашингтонския университет. Сред най-популярните му пиеси са: “Индиец търси Бронкс”, отличена през 1968 г. с наградата OBIE, присъждана за постановки на Оф-Бродуей, в която играят бъдещите звезди Ал Пачино и Джон Казале, “Да си паркираш колата в двора на Харвард”, “Начален курс по английски”, “Какво прави оградите здрави?”, “Жизнено пространство”, “Хвани се, рибке”, “Неочаквана нежност”, “Моята скъпа лейди”.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.