Митьо Очите с 95% инвалидност от ТЕЛК, делото ще се гледа по-късно днес

Димитър Желязков - Митьо Очите. Снимка от БНР

Специализираният наказателен съд гледа мярката на екстрадирания Димитър Желязков – Митьо Очите, който е с повдигнати обвинения за извършени престъпления и за ръководене на организирана престъпна група.

„Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми, как може такова нещо? Тя е майка“. Това Желязков и уточни, че не знае в какво е обвинена дъщеря му, съобщи БНР.

„Единственото, за което се притеснявам, е здравето ми. Отидох на лекар в Турция, там съм опериран. Имам документи, бях на преглед“, отбеляза той и допълни, че не се е явил в съда, защото не е получил призовка.

Според адвоката на Митьо Очите Илиян Василев клиентът му е зле със здравето и кърви и поиска преглед от лекар. Желязков имал 95% инвалидност, установени с решение на ТЕЛК.

Защитата поиска нова медицинска експертиза, защото според адвоката Очите е претърпял опит за убийство, в следствие на което има множество наранявания по тялото, сред които и вътрешен кръвоизлив, твърди ТВ „Европа“.

От прокуратурата възразиха, че вчера е правен преглед на задържания, но съдията разреши нов. Малко след 16 часа в специализирания съд пристигна екип на Спешна помощ от Пирогов, който да извърши прегледа.

Адвокатът поиска време да се запознае с материалите по делото, които са 80 тома.

Съдията обяви, че делото ще продължи в 17.30 часа, съобщи 24  часа онлайн.