Повдигнаха обвинение на Алекс Иванов за убийството на Валери Дъбов в Кюстендил

Снимка от фейсбук профила на Алекс Иванов

Окръжната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение срещу 19-годишния Алекс Иванов за убийството на 35-годишния Валери Дъбов, както и за опит за убийство на повече от едно лице, съобщи Дир.бг.

Младежът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, като най-вероятно утре държавното обвинение ще внесе искане в Окръжиня съд в Кюстендил за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На Иванов, който е от циганския клан Гольовците и живее в края на циганския квартал „Изток“, е наложена и забрана за напускане на пределите на страната.

12 души са задържани за масовото сбиване пред заведение в центъра на Кюстендил в неделя сутринта, когато беше убит 35-годишният Валери Дъбов, а четирима души бяха ранени. Един от пострадалите бе транспортиран в „Пирогов“ с много тежка фрактура на черепа и с кръвоизлив в мозъка. Столичните лекари се борят за живота му.

В Кюстендил познават 35-годишния Валери като добър, скромен и трудолюбив човек, който винаги помагал. Твърди се, че той е минавал случайно пред заведението, където група роми не били пуснати, защото били много пияни, и така станал бой. Намесил се за да помогне, но бил прободен с нож в сърцето и издъхнал на място.