ЗАГЛАВИЯ

Десислава Атанасова постави президента на тясно: Уволнете съветника си Борислав Цеков

Десислава Атанасова

В изключително конфузна ситуация постави депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова президента Румен Радев.

Това стана при днешното обсъждане на ветото на президента върху промените в Закона за личните данни.

Конфузът се състои в това, че неговият правен съветник Борислав Цеков и близкият до него Петър Кичашки от квотата на Радев в комисията по дискриминация вчера бяха осъдени именно за злоупотреба с…лични данни.

„Недоумявам как сте такъв яростен защитник на свободата на словото, на демокрацията, на личните данни, а членове на правния ви съвет бяха осъдени от Върховния административен съд за злоупотреба с лични данни на граждани и журналисти“, обърна се към Радев Десислава Атанасова.

Според съдиите Цеков и Кичашки, бивши кандидат-депутати от листите на БСП, наистина са използвали данните на блогъра Светла Енчева, колежките Канна Рачева и Мария Цънцарова и още десетки граждани. Т.е. имената и данните им присъстват в подписка в подкрепа на инициативен комитет, но те никога не са давали съгласие за това. Комисията за защита на личните данни /КЗЛД/ постановяи глоба от по 10 000 лева за двамата.

Но още тогава въпреки санкцията, която двамата обжалваха, президентът си замълча, независимо от реакциите в обществото и медиите.

А с отсъствието си от залата депутатите от БСП на практика изоставиха собственият си президент, като не дойдоха да защитят негоата пизиция. Въпреки, че обещаха да подкрепят Асоциацията на европейските журналисти за ветото на Радев.

Или позицията му е незащитима? Във всеки случай социалистите избягаха от собствения си конфуз, защото и Цеков и Кичашки са техни любимци и науспели кандидат-депутати от техните листи в столицата.

12 Comments

  1. -АЗ ОБЖАЛВАМ РЕШЕНИЕ НА“К.З.Д.“,ИМЕННО ЗАРАДИ ТОЗИ…ПРЕЗИДЕНТСКИ КЛЕСАВЕЦ – КЛЕЧАШКИ – ИЗВЪРТЯЛ СЕ КАТО ГНУСНО КОМУНЕ,ЗАРАДИ…“ЧАДЪР“ ОТ ГОРЕ !!
    -АКО СЪД ПРИЗНАЕ ПРЕЗИДЕНТСКОТО МУ „НАЗНАЧЕНИЕ“ КАТО НИЩОЖНО , ТОЙ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ…ТЪРТЕЙСКОТО МЕСТЕНЦЕ В КОМИСИЯТА,А РЕШЕНИЯТА В ТОЗИ ПЕРИОД ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ , ЗАЩОТО Е НАЗНАЧЕН НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО !!!

  2. Може би ще разбере,че не става за обединител на нацията и ще си подаде оставката.. Съмнително е.След толкова гафове никаква поука..Да му я поиска ме ние, докато не ние вкарал в международен скандал..

  3. Браво, Деси!!! Гордеем се с теб!

  4. Simpatiaga e Desi!strelia to4no v celta,makar 4e se praviat 4e ne ia 4uvat.Vremeto shte pokaje.igraiat si s xorata,mnogo jalko za nas.

  5. Право в целта!Браво! Той пак ще го подмине.

  6. Много фалове допусна президента,ако беше по умен трябва да се дистанцира от БСП да си гледа неговата си работа.Гн.Радев не бъдете толкова уверен че БСП ще спечели,да не те изоставят,и каквото и да правят,и да вземат властта,ще. Е за кратко,народа не е само привържениците им,мислете,вие както и ние знаем кои са те,най богатите с държавни пари и край вас кои са също мошеници.Живота е кратък,няма вечни на земята,самозабравили са се .Не ГЕРБ не Борисов,Бг.е опропастена и унищожена от тях не ви причислявам към тях но истината е че говорите с тяхната уста за съжаление.дано дочакаме изборите,а това е излъгация да тръгнат да агитират,това им е от едно време,ще почука някой на прозореца използваха стари членове,имах такъв случай,изгоних го беше и комшия.театър.

    • Как ще се дистанцира,след като е като е дал клетва,да служи на бсп!?!

Коментарите са ограничени.