Нинова прати писмо на Караянчева, че депутатите се отказват от заплата, докато протестират

Снимка от профила на Корнелия Нинова във Фейсбук

Лидерката на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателката на парламента Цвета Караянчева, с която я уведомява, че депутатите няма да получават заплати за отсъствието си от Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Уважаема госпожо председател, уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група „БСП за България“ няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента.

Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е във Вашите правомощия. Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и група народни представители от „БСП за България“ проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решение за изменение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца“, се посочва в съобщението.

Нинова заявява още, че БСП смята, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенства заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръста на средната заплата на страната.

3 Comments

  1. Откачалка и ЛЪЖКИНЯ!! Вчера стана ясно от справка в парламента, че непоявявайки се в парламента дори за миг,ще си получават 1/3 от заплатата и 2000лв. за секретарки, консултанти,и други екстри….Кого заблуждава тая?!! И още по-лошо-защо мисли,че някой и вярва..

  2. Боже, боже вече ще спя спокойно. Има кой да мисли за мен, една пенсионерка. И ще я сънувам тази долна манипулаторка и ще се събуждам от кошмара с ужас и обляна в студена пот. Ай сиктир!!!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.