„Дискавъри”: Епизодът с Беър Грилс е заснет под наблюдението на служители на парк „Рила”

Снимка от фейсбук страницата на предаването на Беър Грилс.

Няколко часа след като стана ясно, че Национален парк „Рила“ е глобил известния тв водещ Беър Грилс и екипа му заради нарушения на режима, от телевизията, която излъчва филмите му, излязоха с позиция.

От „Дискавъри“ съобщиха, че при заснемането на епизода снимачният екип на предаването е придружаван от служители на Национален парк „Рила“ и всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица от страна на Национален парк „Рила“.

От компанията уточняват, че за реализацията на продукцията са издадени всички необходими административни документи и специални разрешителни от страна на природния парк, а цялостното заснемане е проведено под наблюдението на определените от парка отговорни служители.

Длъжни сме да уточним също така, че самата поредица не е продукция на Discovery Communications, а е външна такава, се казва в позицията на компанията, откъдето допълват:

Вярваме, че красотата на България заслужава да бъде представена по достоен начин не само у нас, но и в целия свят, което е основна цел и задача на този конкретен епизод.