За 4 години „Автомагистрали“ строи „Хемус до Велико Търново

До 2023 г. се очаква да завърши изграждането на автомагистрала „Хемус“ от София до пресичането с пътя Русе – Велико Търново, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Министърът припомни, че отсечката от п.в. „Боаза“ до Велико Търново, за която в края на миналата година правителството отпусна 1,350 млрд. лв., ще бъде построена от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД с цел засилване на контрола и включването на повече държава в икономиката.

В момента компанията е в процес на преговори с вносители и производители за купуване на допълнителна техника и транспортни средства. Назначават се нови служители и работници, посочи Аврамова.

Тя уточни, че за първия и третия от общо петте участъка, на които ще бъде разделена 134-километровата отсечка, са предприети действия за започване на строително-монтажните работи в края на април 2019 г. За другите три участъка от трасето на АМ „Хемус“ са избрани изпълнители, които да актуализират изработените планове, на базата на които по-късно ще се извърши придобиване на земя за държавна нужда.

През тази година предсрочно ще бъдат завършени 9,3 км от Ябланица до п.в. „Боаза“, уточни Аврамова.

2 Comments

  1. Бравос, страхотна работа! Премиерът заслужава голямо евала за всичко това, което прави за страната

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.