Експертиза установява: Кой е писал в тефтерчето на Иванчева

Десислава Иванчева
Десислава Иванчева. Снимка от Канал 3

Допълнителна експертиза ще установява кой е писал в личния тефтер на подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева. Това разпореди Специализираният наказателен съд, след като в съдебната зала експерт заяви, че в тефтера има дописване на цифри и букви, предаде БНР. 

Бялото тефтерче на отстранената кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е основно доказателство по делото, тъй като, според прокуратурата, в него тя си е водили записки, свързани с поискания подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред съда експертът Александър Апостолов обясни, че фигуриращата в тефтера цифра 40 000 не е писана от Иванчева и затова съдът му възложи да установи дали почеркът е на Иванчева:

„Поради тези причини поискахме да бъде изследван неговият почерк“, обясни защо ще се проверява почеркът точно на посредника в корупционната схема Петко Дюлгеров прокурор Богдана Тончева.

Чий може да е чуждият почерк отказа да предположи и самият Апостолов:

„Трябва да направим изследване, да ни се възложи задача, да ни се определи хонорар, да ни се заплати и тогава да ви кажем“.

Установеното дописване в тефтерчето ѝ,  стана повод за поредните критики на Десислава Иванчева и на бившата ѝ заместничка Биляна Петрова към прокуратурата:

„Доказателства изчезват, доказателства се надписват, наместват се и лъжат“.

Писал ли е Петко Дюлгеров в белия тефтер трябва да стане ясно на 9 април.