ГЕРБ представя на среща с ВОЛЯ изпълнението на управленската програма

Цветан Цветанов Снимка: Вевести.бг

На работна среща следващата сряда ГЕРБ ще представи пред ВОЛЯ изпълнението на управленската програма до момента.

Това стана известно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента, предаде БТА. Вчера от ВОЛЯ заявиха, че напускат парламента, днес обаче част от групата беше в пленарна зала и се регистрира за откриване на заседанието.

Цветанов заяви, че вчера е разговарял с председателя на ВОЛЯ Веселин Марешки, който е поискал обстоен разговор по отношение на законодателните инициативи, свързани с изпълнение на управленската програма на мнозинството. От ВОЛЯ държат да са наясно какви са приоритетите, които стоят за изпълнение в оставащите две години и каква е тяхната активност в тази посока, посочи Цветанов. Той допълни, че темите са свързани с образованието, здравеопазването и доходите.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ няма да прави компромис по отношение на евроатлантическите ангажименти на страната. Чули сме мнението на представителите на ВОЛЯ, но няма да направим отстъпка, допълни Цветанов във връзка с искането на ВОЛЯ за спиране на процедурата за купуване на нови бойни самолети.

По отношение на проблемите с кворума тази сутрин, Цветан Цветанов обясни, че днес е имало извънреден председателски съвет и затова се е получило забавяне.