Марияна Николова: Експертна група ще предложи мерки за преодоляване на демографската криза

Марияна Николова Снимка: Пресцентър на НС

 В кратък срок експертна работна група с участието на представители на ведомствата трябва да предложи мерки за преодоляване на демографската криза. Това съобщи вицепремиерката по икономическата и демографската политика Марияна Николова на въпрос от ВОЛЯ в рамките на парламентарния контрол, цитирана от БТА. 

Николова посочи, че Министерският съвет е възложил на Института на БАН за изследване на населението и човека проект на тема „Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България“.

Направено е социологическо разследване и анализ, след което са предложени конкретни мерки. Разпоредих създаването на експертна работна група, която да се запознае с разработката на БАН и да предложи политика и мерки в областта на трите основни процеса, които определят демографското развитие – раждаемост, смъртност, миграция, каза вицепремиерът.

Марияна Николова посочи, че експертната група има много кратък срок да изработи своите предложения за по-ефективни мерки за изпълнение на управленската програма на правителството в частта за демографската политика.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.