Цветан Цветанов: Службите трябва да отговорят за терориста от Нова Зеландия

Цветан Цветанов. Кадър от бТВ
Отсрочването ще даде възможност мюфтийството да си получи субсидията, да си платят заплатите, посочи зам.-председателят на ГЕРБ

Това което за мен е изключително тревожно е, че подобен терористичен акт с подобни послания показва сериозна подготовка и добро познаване на историята в региона, в който се намира България и историческите факти които са изложени като мотив за да се осъществи такъв терористичен акт.

Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов българската следа в кървавия атентат в Нова Зеландия.

Службите трябва да отговорят дали през цялото това време на територията на региона този човек или близки до него хора са посещавали региона, допълни той и съобщи че координация вече е създадена.

Проведох няколко разговора с г-н Марешки след като напуснаха парламента, в 11 часа в сряда ще направим работна среща, съобщи още Цветанов по повод напускането на ВОЛЯ и техните изисквания.

Искаме да отговорим на всички въпроси, които се зададоха чрез медиите дали се изпълняват ангажиментите по управленската програма, допълни той.

Според Цветанов от партията на Марешки в различни моменти гласуват както с опозицията, така и с управляващото мнозинство и подкрепят всичко, което смятат, че е добро за България и съвпада с техните основни акценти и тяхната програма, която са защитавали пред избирателите си.

„Всичко в нашата програма, което е разписано за доходите и здравеопазването изпълняваме, но искаме да разширим обхвата и към другите секторни политики – образование, социална политика, икономика, инвестиции и подготовка на страната ни за новия финансов програмен период“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че всяка парламентарна група е важна за кворума, защото това е разнообразието на българския парламент, въпреки различията, които се появяват. Той даде пример с необходимостта от закупуване на изтребителите Ф-16, срещу което гласуват от ВОЛЯ.

„Поели сме ангажимент в Уелс, всяка държава-членка на НАТО да заделя 2% от БВП за армията. Ние сме направили този график, обсъждали сме темата на всеки КСНС и решението е за модернизация на българската армия“, посочи Цветанов.

„В момента се установи, че има невъзможност да се изплащат заплатите на българските имами поради вземани, които се дължат към НАП“, обясни Цветан Цветанов проблема с разсрочването на дълговете на мюфтийството. Темата за религиите не бива да бъде толкова политически обсъждана, категоричен бе шефът на ПГ на ГЕРБ.

„До 10 години мюфтийството трябва да направи координация с НАП и да се погасят тези задължения. Те няма да бъдат от субсидията, тя е за възнагражденията на духовните лица“, поясни той и допълни, че парите трябва да дойдат от собствени приходи като наеми и други.

„Отсрочването ще даде възможност мюфтийството да си получи субсидията, да си платят заплатите“, посочи той.