Съдът отнема имоти на Чолата и Милянкова за 547 507 лв.

Ирена Милянкова и Росен Чолов

Софийският апелативен съд (САС) отне имущество на бизнесмена Росен Чолов-Чолата и бившата му приятелка Ирена Милянкова на обща стойност 547 507 лв. Това стана по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от комисията.

Бизнесменът е осъден да заплати на КПКОНПИ 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

През 2013 г. Чолата беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция.

С решението на съда от двамата се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем.

Изчисленията на инспекторите на КПКОНПИ, които са потвърдени от съда, показват, че през целия проверяван 10-годишен период Чолов и Милянкова, с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.