Цветанов: Няма от какво да се притеснявам по отношение на двата си апартамента

Цветан Цветанов Снимка: Вевести.бг, архив

Няма нищо, от което да се притеснявам по отношение на апартаментите си, в момента имам два. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“ .

„Всичко, което съм извършил е съгласно българското законодателство“, подчерта той. Цветанов уточни, че единият от двата апартамента е този, в който живее със семейството си, а другият е с право на владение на бащата на съпругата му, защото тъща му починала преди три години. Той поясни, че новият му апартамент, в който живее е заменен за два апартамента, в които е живеел до лятото на 2018 г.

„Направихме замяна, като квадратурата на тези два апартамента е с разлика 39 кв. м. Тази разлика, която в момента съм доплатил със 100 хил. лв.“, обясни Цветан Цветанов.

По думите му тези 100 хил. лв. са от кредит, който изплаща към момента и от спестявания.

„Всичко това е документирано в нотариалния акт, който е подписан през 2018 г. Тази година в срока, който е предвиден за всяко едно длъжностно лице, ще бъде упоменато и в годишната ми декларация, която трябва да попълня. Няма нищо, което да не съответства“, заяви Цветанов.

Той припомни, че подобни въпроси са му задавани преди четири години.

„Тогава отново подобна тема излезе на дневен ред. Тогава знаете, че дойдох в българския парламент, направих цялостно обяснение на този процес“, изтъкна Цветанов.

Той уточни, че един апартамент е закупен от родителите на неговата съпруга през 1964 г. и поради напреднала възраст, са й го прехвърлили, за да запазят правото за основно жилище за тях.

„Имах 1/6 от това, че баща ми беше починал преди 20 години. Това е 1/6 от апартамента, който е в „Надежда““, каза Цветанов и поясни, че е прехвърлил този наследствен дял безвъзмездно на своя брат. „Омръзна ми да се обяснявам в публичното пространство за 6 апартамента и за какви ли не щуротии. Мога да ви кажа, че апартаментът, в който съм живял от 1973 г. е прехвърлен от моите родители 1991 г. Това е, което съм имал. А родителите на моята съпруга след 1964 г.- единственият недвижим имот, който са купили е бил 62 кв. метра на моята голяма дъщеря. Това е станало 2005 или 2003 г.“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

2 Comments

  1. Никога не се вкарвайте в ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ ! Има пред кого да се обяснявате ! Милиончева нищо не ОБЯСНИ за 330 000 евро , нито Курнела за апартаментите 125 квадрата плюс гаражче колкото боксониерка / само 24 квасрата / нито за долАрете , с които ПРИДОБИ =Техноимпекс“по времето и протекцията на Костов и като видя „дебелия“ продаде акциите на ТИМ и стана първа „бесеперка „! Не сме „расли в саксия ,дори в Крушевица !

  2. Какво да се каже, освен че т.нар. „Свободна Европа“ е на ниво „две каки“ (позитаносвки или други, без значедние), ЕЖК, жълтения и простотия. Успяха да окалят макрака „Свободна Европа“. Гнус ме е от тях.

Коментарите са ограничени.