Кръстина Таскова: Днес видяхме, че парламентът има нужда от ВОЛЯ

Кръстина Таскова Снимка: Пресцентър на ВОЛЯ

„Днес ние видяхме, че ВОЛЯ може да направи така, че най-голямата парламентарна група да бъде принудена да даде отчет за изпълнение на своята програма. Изводът след нашия политически ход е, че парламентът има нужда от ВОЛЯ, а не от Столетница, защото БСП ги няма от месец. Те поставиха някакви безумни условия, за машинното гласуване например, а ние поставихме резонни въпроси – какви ще бъдат доходите, какви са пенсиите, какво е образованието, за да можем да вземем своето решене – дали да останем в парламента или да оставим държавата в хаос”.

Това коментира зам.-председателят на ВОЛЯ Кръстина Таскова в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по Нова тв.

По-рано днес след среща между представители на ГЕРБ и ВОЛЯ, двете политически формации стигнаха до консенсус по различни секторни политики.

„Това което решихме е, че няма да сме ние тези, които да направят криза в държавата и с поведението си ще предизвикат предсрочни избори. Връщаме се на работа, за да можем да оставим колегите да изпълняват програмата, която трябва да изпълнят в следващите две години. Ние не правим оценка на програмата, но ако те не се справят с нея, техните избиратели ще им дадат оценка”, заяви още Таскова относно евентуалното излизане на партия ВОЛЯ от пленарна зала.

„За нас е важен диалогът. Важно е да можем да седнем на една маса и да можем да изговорим всички проблеми. Не коментирам дали сме доволни или не от чутото на срещата. Коментирам, че те направиха отчет и поеха отговорност за изпълнението на програмата си докрая. Хората ще й дадат оценка”, допълни още тя.

1 Коментар

  1. Таскова, въпреки това,,по- кротко“. Пускат ви под масата, не правете опит да се качите върху масата. Всичко ще стане, както трябва,,когато му дойде времето“.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.