Кръстина Таскова: Днес видяхме, че парламентът има нужда от ВОЛЯ

Кръстина Таскова Снимка: Пресцентър на ВОЛЯ

„Днес ние видяхме, че ВОЛЯ може да направи така, че най-голямата парламентарна група да бъде принудена да даде отчет за изпълнение на своята програма. Изводът след нашия политически ход е, че парламентът има нужда от ВОЛЯ, а не от Столетница, защото БСП ги няма от месец. Те поставиха някакви безумни условия, за машинното гласуване например, а ние поставихме резонни въпроси – какви ще бъдат доходите, какви са пенсиите, какво е образованието, за да можем да вземем своето решене – дали да останем в парламента или да оставим държавата в хаос”.

Това коментира зам.-председателят на ВОЛЯ Кръстина Таскова в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по Нова тв.

По-рано днес след среща между представители на ГЕРБ и ВОЛЯ, двете политически формации стигнаха до консенсус по различни секторни политики.

„Това което решихме е, че няма да сме ние тези, които да направят криза в държавата и с поведението си ще предизвикат предсрочни избори. Връщаме се на работа, за да можем да оставим колегите да изпълняват програмата, която трябва да изпълнят в следващите две години. Ние не правим оценка на програмата, но ако те не се справят с нея, техните избиратели ще им дадат оценка”, заяви още Таскова относно евентуалното излизане на партия ВОЛЯ от пленарна зала.

„За нас е важен диалогът. Важно е да можем да седнем на една маса и да можем да изговорим всички проблеми. Не коментирам дали сме доволни или не от чутото на срещата. Коментирам, че те направиха отчет и поеха отговорност за изпълнението на програмата си докрая. Хората ще й дадат оценка”, допълни още тя.

1 Коментар

  1. Таскова, въпреки това,,по- кротко“. Пускат ви под масата, не правете опит да се качите върху масата. Всичко ще стане, както трябва,,когато му дойде времето“.

Коментарите са ограничени.