Цецка Цачева: Цената на апартамента ми е за груб строеж и не е 4 пъти по-евтина от пазарната

Цецка Цачева. Кадър от бТВ
Дължа с падеж в края на месец май сума за довършване между вида, в който е бил имота към момента на нотариалния акт и това, което е след акт 16, поясни министърката на правосъдието

Цената, на която съм закупила имота си не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение. Това каза в предаването „Лице в лице” по бТВ Цецка Цачева.

Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16. На въпрос как се е свързала с фирмата, тя отвърна, че е видяла изкопа и се е поинтересувала коя е фирмата и няма допирни точки в работата с тази фирма.

„Отговорих още миналата седмица на Антикорупционния фонд на зададените към мен въпроси. Нотариалният акт, вписан в документите, с които са публични в имотния регистър и се разполага с тях, е придобит имот в груб строеж, т.е. преди акт 16. Така е по нотариалния акт и в никакъв случай не е вярна цената, която излиза в публичното пространство.

С фирмата имам подписан предварителен договор от 2017 г., за плащане на зелено, сумите са превеждани изцяло по банков път с начислените данъци, като единствената отстъпка, която получих от страна на фирмата като разбиране е, да ме изчакат да продам личния си апартамент в Плевен, за да довърша и да платя строителството между грубия строеж, както е Нотариалният акт и акт 16, който по-късно беше приет за тази сграда.

Разполагам с всички документи, обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната декларация, която предстои да подам в сроковете за това, подробно ще видят какви имоти съм продала, как съм придобила и какви задължения имам към фирмата”.

За мен имотът не е евтин, тъй като цената е над четирицифрена, каза още Цецка Цачева.

Подписала съм нотариалния акт в цена с груб строеж, ако трябва да направя окончателен нотариален акт след като платя и другите задължения, които имам към фирмата с подробен договор, изписан с падеж и т.н., няма пречка да се случи това, но да се спекулира, че фирма, в която нямам никакъв конфликт на интереси, това е едно търговско дружество, което извършва строителство на такива недвижими имоти.

Снимка: Ладислав Цветков

По никакъв начин то не е свързано с работата ми преди, работата ми сега, не ми е известно да е ползвало средства по обществени поръчки, така че категорично няма конфликт на интереси, това са едни чисто договорни отношения, които има между мен и съсобственика на жилището, сестра ми”, каза още Цачева.

Тя обясни, че в това жилище са три поколения и то е единственият имот на три поколения, след като са разпродали съществуващите до момента, за да могат да се снабдят с този имот в София.

„Над 600 евро на квадрат е сумата, това е грубият строеж, незавършен имот, без акт 16. Аз имам по предварителен договор една част от сумите са изплатени, друга част имам да платя, фирмата ми направи отстъпка да ме изчака да продам, тъй като към момента на нотариалния акт нямах възможност да платя цялата сума. Нека да се извърши проверка, да стане публично ясно.

Дължа с падеж в края на месец май сума за довършване между вида, в който е бил имота към момента на нотариалния акт и това, което е след акт 16. Минали са няколко месеца след това и това е нещо, което съществува в документа и обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната ми декларация всичко това ще бъде обяснено”.

Няма личен асансьор, има асансьор на етажа, поясни Цачева.

По думите й тя не е знаела, че Цветан Цветанов има жилище там.

„Живея в този квартал в момента, видях изкопа, поинтересувах се коя е фирмата, нямам допирни точки в работа с тази фирма, това са чисто търговски отношения между дружество и клиент”. Това отговори Цецка Цачева на въпроса как се е свързала с фирмата.

„Аз потърсих фирмата след като видях къде е седалището, брокер не съм ползвала. Лично съм се свързала с тях. Естествено, че съм разговаряла със собствениците на фирмата.

От думите й стана ясно, че е успяла да продаде късно есента миналата година имота си в Плевен и ще декларира тези неща в годишната си декларация.

Цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение, категорична е Цачева.

2 Comments

  1. Като дойдат избори , се започват едни махленски свади: апартаменти, коли, имоти, клюки , интриги за безпросветния български гражданин, щото трябва да си много ограничен , за да повярваш , че управляваща партия ,на която се следи под лупа всеки ход на лидерите и се наблюава и се оформя от всичко , което дразни човешката завист и злоба, скандал- Това с Цветановите апартаменти , сега пък и с Цачевите , ще е прелюдие към новия Костин брод.И кой сутринта , представете си, коментира по Нова….Андрей Рачев- поръчковия социолог на БСП, който може ли да обясни от къде има имотите за милиони? Вече ми се драйфа като им гледам суратите на БСП по ТВ. Йончева на съд- а в европарламента- за да спаси кожата- стар трик на БСП – колкото си по омърсен – по на високо във властта.Стига с тези апартаменти- кафа. Само БСП могат да живеят в дворци, без да дават обяснение, полага им се от Татово време,- другите- в колиби .Хайде сега публикувайте – кой от БСП къде живее и с какви пари са ги купили. Не ни унижавайте така , другари социалисти.

  2. Рови се навсякъде!
    Но така че се печелят избори.

Коментарите са ограничени.