Владимир Кисьов: Не съм човекът на избираемото място в евролистата на ГЕРБ и СДС

Владимир Кисьов Кадър: БНТ, архив

ГЕРБ и СДС решиха вчера да се явят заедно на евроизборите през май. Съюзът на демократичните сили ще получи сигурни места в листата, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с председателя на сините Румен Христов. Сред обсъжданите имена от СДС е на Владимир Кисьов – бивш главен преговарящ с ЕС.

„Ако е гаранция за повече евродепутати едно такова обединение, това означава, че си отговорен, а не е обезличаване“, каза пред БНР Владимир Кисьов и уточни, че обещаното избираемо място за СДС в листата с ГЕРБ е оценка за качеството и стойността на СДС в годините.

„Логическото разсъждение води към заключение, че няма да съм аз човекът на избираемото място в листата, защото аз не бих отишъл да водя преговори за себе си“, категоричен бе Кисьов, но уточни, че му е предлагана тази позиция, но не е дал съгласие.

Той изрази загриженост за бъдещето на ЕС и на Европа.

„Воля на Националния съвет на СДС е да каже дали иска евродепутати и да вземе решение дали да участваме на евроизборите“, уточни в предаването „Нещо повече“ Кисьов.

1 Коментар

 1. СДС не вярва на сълзи
  20.03.2019г.
  Валя Станимирова, политолог, член на НС на СДС*
  Къде е дясното в коалицията „Демократична България“ ?
  От вчера голям рев се носи из фейса. „Автентичните десни“ са се загрижили за СДС – то, щото то, горкото, объркало пътя за Брюксел. Щяло да се яви в обща листа с ГЕРБ.
  А, сега, сериозно! Сериозно ли, точно ДСБ страда за СДС? Не бяхте ли вие, приятели, тези, които напуснахте партията? Не казахте ли, че си взимате духа, а оставяте тялото? Не бяхте ли вие тези, които първи посегнаха на целостта на дясното? Не поставихте ли първия камък на „началото на края”?

  Не ни ли писахте „некролога” при всики избор? Колко пъти СДС протягаше ръка към вас, за обединение, и колко пъти вие я приехте? А колко пъти ни предадохте? Сега ревете……..Щото ви чакахме месеци да седнем да говорим за обща листа, писма си писахме, кафе пихме….Е, да, но вие гледате на нас като на присъдружна организация, на която само да вземете гласовете, колкото й да са малко.

Коментарите са ограничени.