Борисов от Брюксел: Много внимателно ще проверя сделките с апартаментите

Бойко Борисов Снимка: Правителствена информационна служба, архив

Ще изчакам да се произнесат прокуратурата и КОНПИ, заяви премиерът

Много внимателно ще проверя сделките с апартаментите – дори само нарушение да има, не престъпление. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“.

„Тъжно ми е, че в ден, в който вчера дадохме 53 млн. лв. и за великденски надбавки, и само в рамките на 3 месеца над 106 млн. лв. за Коледа и Великден повече за българските пенсионери, всичко това потъва, заминава. Много ми е тъжно и гадно, защото обяснения има. Говорих с Цветанов по телефона, той утре отива в Америка. Аз чак вечерта се връщам, в сряда ще се прибера и ще говоря с тях. Ще говоря още веднъж и ще събера и изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Да, тя е във всички случаи според тях законна. Затова ще изчакам кратко време. Доколкото знам са сезирани прокуратурата и КОНПИ, да се произнесат“, заяви Борисов.

„Виждам едни лидери на партии взимат за по 200 лв. квадрата, други за по 1200 лв. и са виновни. Все пак трябва да се изправя и срещу моите колеги в ГЕРБ, които казват: „При всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват, че подкрепят виновния“. Ако щете дори единият взел или му дали пари от КТБ 1 млн. лв., другият му откраднали 1 млн. лв. (Вежди Рашидов) и ги слагат на една плоскост. Ама не е все едно да загубиш 1 млн. и да получиш 1 млн. Грешно е и никога не съм го правил, да кажа нещо, което не е правилно или не е добро“, допълни той.

Според него дори само нарушение да има, не престъпление, много внимателно ще проследи тези сделки. „В това мога да ви уверя. Защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори. Мога само да уверя, че в ГЕРБ винаги сме взимали правилните решения, верните решения“, каза още Бойко Борисов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.