Румен Радев и Десислава заминават за Египет

Румен Радев и Десислава Радева Снимка: Пламен Трифонов,архив

От 25 до 27 март президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Арабска република Египет по покана на египетския си колега Абдел Фатах Ас-Сиси.

Заедно с него ще бъде и съпругата му Десислава.

Задълбочаване на политическия диалог и на двустранните отношения, активизиране на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество, засилване на партньорството в областта на културата науката, образованието и туризма, както и перспективите в сферата на отбраната и военната промишленост ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди в рамките на визитата си в Египет.

Водената от българския държавен глава делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, насърчаващи контактите между деловите среди, както и представители на близо 30 български фирми от отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и в сферата на туризма, които ще обсъдят със свои партньори от Египет реализацията на общи проекти. Очаква се в рамките на визитата да бъде създаден и Българо-египетски бизнес съвет.

В президентския дворец „Иттихадия“ в Кайро българският държавен глава  и съпругата му Десислава Радева ще бъде посрещнати с официална церемония от египетския президент Абдел Фатах Ас-Сиси и съпругата му Интисар ас Сиси.

Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ със своя колега Абдел Фатах Ас-Сиси, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Египет. След края им президентите на България и Египет ще направят съвместни изявления за медиите.

В рамките на посещението си в Египет държавният глава Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на страната Мостафа Камал Мадбули и с председателя на парламента д-р Али Абдел Ал-Сайед Ахмед.

5 Comments

 1. СВИКВАЙТЕ ГЕРБАВИ ДРУГАРе, СЛЕДВАЩИТЕ 8 ГОДИНИ ТОВА ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТА, НЕ КОМУНИСТИТЕ
  -ПОЖАРНИКАРА „БУДА“,
  -КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА, ПАРТИЙНАТА СЕКЛЕцАРКА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА И КАТ СА НИФИРКА ПЕЕ „ЦЪФНАЛ ГЕРБЕР“,
  -МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв, ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНОТО У-ЩЕ ВЪВ ВЪРШЕЦ, СИН НА ПРОВЕРЕН И ВЕРЕН ДРУГАР ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,
  -МИТЬО ГЛАВоЧЕВ, ЗАМ СЕКРЕТАР НА ППО, ДЕТО СИ ГО СВАЛИХТЕ ОТ ШЕФ НА НС,
  -ДАНАИЛ КИРИЛОВ СТАНАЛ ЧЛЕН НА БСП‚ “ПО УБЕЖДЕНИЕ В РАЗМИРНАТА 1997”,
  -РОШКО КОМСОМОЛСКИЯ СЕКЛЕцАР, ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА,
  -ДЕБЕЛАТА ЛИЛЯНА, ВНУЧКА НА ПАРТИЗАНИНА ГЕОРГИ ПАВЛОВ, ЗАВЪРШИЛА „ПРЕСТИЖНИЯ“ ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ СЪЗДАДЕН ОТ „МУЛТИ ГРУП“, В КОЙТО БАЩА И Е РЕКТОР……МУ-ХА-ХА B-)

 2. Отчета е при екскурзиантката Деси , колко рокли , колко обувки, и разбира се сваровски

  • Този поне се находи на нашия гръб,а до себе си неотклонно води и кравичката си.

 3. МНОГО СИ ЗАДАВАМЕ СЪЩИЯТ ВЪПРОС КАТО ПЕТЪР.СВЕЛИНА ПРЕЗИДЕНТЕ ДАЙТЕ НЯКАКЪВ ОТЧЕТ ПРЕ ИЗБРАЛИТЕ ВИ ИНАЧЕ ОСТАВАТ САМО ЦЕЛУВКИТЕ….

 4. Този, като ходи тук и там , няма ли даде отчет какви ги е свършил или само харчове ще прави!

Коментарите са ограничени.