Президентът от Египет: Партиите да се изчистят от корумпираните кадри

Снимка: Прессекретариат на президента

Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции.

Така президентът Румен Радев, който пристигна на посещение в Египет, коментира имотния скандал във властта и последвалите две оставки в правителството, цитиран от пресслужбата на президенството.

„Аз  не съм дошъл в Египет да коментирам апартаментите на господин Цветанов, но моята позиция винаги е била принципна. Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политическия хоризонт трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки“.

Радев подчерта, че сътрудничеството на България и Египет е важно за националната ни сигурност, защото африканската държава има ключова роля в региона в борбата с тероризма, нелегалната миграцията и радикалния ислям. Наред с това Египет е най-големият търговски партньор на България в региона на Близкия Изток и Африка, изтъкна Радев, който е придружаван от „внушителна“, по собствените му думи бизнес делегация.

4 Comments

  1. Президентството да се изчисти от злоупотребите с власт – цяла България знае, че Румен Радев е назначил любовницата си на две държавни длъжности. И двамата виновни – вън!

  2. Първо дай личен пример и не ни смятай за дебили. Те са около теб и с теб. А и пак ли се самопокани заедно с г-жата на екскурзия, този път до Египет! Ще има виделов ден!

  3. ДрОгарю ,резиЛдент защо не каментирата състоянието на Елена Йончева ?

  4. Не знамя за какво си отишъл в Египет, осве да разходиш тоалетите на генералшата, но преди да коментираш Цветано, не беше зле до коментираш Ниновау Йончева (тя май беше и при теб на „Дондуков“2) и прочие видни личности от БСП.

Коментарите са ограничени.