Каракачанов прогнозира „мътна и кървава“ кампания след „апартаментгейт“

Красимир Каракачанов. Снимка: Министерство на отбраната

Определено, ако енергията на Цветан Цветанов отсъства от парламента, поне в началото ще има клатушкане. Това каза лидерът на ВМРО, вицепримиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по бТВ във връзка с подадените оставки в кабинета.

„Знаете, че обществото е чувствително, когато хора от властта придобиват някаква собственост. От тази гледна точка не съм учуден, че тази тема има такъв обществен резонанс. За мен по-важно е било винаги дали нещата са законни или не и дали средствата, с които са закупени тези имоти са законно придобити или не. Естествено, че всеки един подобен казус създава обществен шум, любопитство, интерес, недоволство и т.н.“, коментира той.

„Каква ще бъде реакцията на г-н Цветанов не мога да коментирам“, допълни вицепремиерът. По думите му определено политиката понася щети заради този казус. „Понася доколкото преди изборите един подобен въпрос е поставен пред обществото като начало на предизборната кампания“, отбеляза Каракачанов. „С така поставено начало на предизборната кампания според мен е ясно, че тя ще бъде мътна и кървава, ще бъде изпъстрена предимно с удари под кръста и компромати, а не борба на идеи“, каза още той. Каракачанов даде пример с конгреса на ВМРО, от който не са се чули послания, а всичко се е концентрирало около този скандал.

„Не съм говорил с Борисов по този казус“, посочи още вицепремиерът. На въпрос дали оставките са били уместни, той отговори: „След като те са ги подали и са били приети, значи са уместни. Въпрос на лично решение и преценка. Премиерът е този, който приема или не приема тази оставка“.

Запитан дали евентуална оставка на Цветанов би затруднило събирането на кворума, Каракачанов отговори: „Едва ли ще го застраши, но най-малкото парламентарният механизъм за събиране на кворум ще забуксува. Ние подкрепяме едно правителство не заради една или друга личност, а заради самата му програма. Определено обаче, ако отсъства цялата му енергия в парламента, поне в началото ще има клатушкане“.

Във връзка с версията за „приятелски огън“ срещу Цветанов, Каракачанов отбеляза, че версиите са няколко и възможно да има и такъв, но няма как да не излезе на яве кой и с какви цели го прави.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.