Нов рекорд: Жената на Лозан Панов с лукс жилище от „Артекс“ и два гаража за 225 евро на квадрат

По информация на Вевести, собствениците на строителната фирма са кумове на съдия № 1 и втората му съпруга

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов – Елисавета, се оказа безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от натрупалата популярност в последната седмица строителна компания „Артекс“.

Това пише в свое разследване по темата за евтините апартаменти „Правен свят“

От справка в Имотния регистър става ясно, че на 10 април 2013 г. „Артекс Инженеринг“ продава на „Ганева 2000“ ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг“ № 32 в елитния столичен квартал „Изгрев“. В справката е посочено, че за общата площ (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лв. или по 225 евро на квадрат. Проверка в един от най-големите сайтове за недвижими имоти установи, че средната пазарна цена на апартаментите в кв. „Изгрев“ през март-април 2013 г. е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че ако Елисавета Панова е трябвало да придобие апартамента и двата гаража по пазарни цени от 1101 евро, то реалната стойност на имота щеше да достигне 232 531 евро или 455 761 лв., вместо платените 93 000 лв.

От публикуваните през годините отчети на „Ганева 2000“ ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е съпругата на съдия № 1, става ясно, че сумата за придобиването на толкова солиден имот е била налична във фирмената сметка. Финансовите отчети на дружеството обаче сочат, че ако трябваше да купи на реалните цени апартамента и гаражите, Елисавета Панова (по първи съпруг Ганева-бел.ред.) не би могла да го направи, просто защото фирмата й, поне по документи, не е разполагала с такъв паричен ресурс.

Жената на Лозан Панов купува своя имот от „Артекс“ в луксозна сграда, намираща се само на десетина метра от горната част на Борисовата градина, в някогашния жилищен комплекс „Червена звезда“, сега квартал „Изгрев“.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в луксозната бутикова сграда „Елемаг Дипломат“ на едноименната улица. За високия ценови клас на имота говори и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс „Сграда на годината“ 2014 г. с Грамота за високо оценена номинация. „Името на сградата напомня нещо специфично за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на района се дължи и на взискателните клиенти“, изтъкват предимствата на имота от строителната компания.

Самият апартамент на Панови се състои от дневна с трапезария, разположени на площ колкото една боксониера – 41 кв.м., плюс кухненски бокс, две спални от по 20 кв.м., един кабинет, две бани, два санитарни възела, мокро помещение и две тераси, пише още „Правен свят“.

По информация на Вевести собствениците на „Артекс инжинеринг“, архитектите Весела и Пламен Мирянови са кумове на Елисавета и Лозан Панови.

Съдия № 1 и втората му съпруга сключват брак без излишен шум малко след като той оглавява Върховния касационен съд през 2015 година.

6 Comments

  1. Другарки и другари от ДСБ, пакета “ Мобилност „мина с 2 гласа, заради липсата на вашия кандидат от ДСБ- Ал Малинов.Дали ви повярвахме, че сте чисти , като сълза , не сте корумпирани, ама хич. Изтъргувал е Малинов края на мандата си, заедно с Барека и един депесар.И Лозна Панов е ваш човек , и да говорите за апартаменти на Цветанов ,говорейки за фирмата, по презумция, е излишно. Не е това сега темата. Ненчев искал да става евродепутат – прост народ , ако гласува.Ама защо и това не се говори по Нова , ами поканили БСП острие да говори за морал, а морала на Йончева, на Райчев , на Колев , на Нинова – защо Велева не говори за тях , ами за Цветанов.Още веднъж, ако не беше апартамента , щеше да е нещо подобно…Целта е ясна : да се разбие тандема Цветанов Борисов , да се обиди Цветанов и да се остави Борисов сам. Ние , страничните наблюдатели го виждаме ….ако Те не го усещат – край с нас , край с нашето бъдеще , Радев потрива ръце как сами ГЕРБ ще се изядат и той ….на бял кон…

  2. Поредната гадна инсинуация!Жената купува през 2013, а се омъжва за Л. Панов през 2015! За какво е виновен в случая Л. Панов?!Та той по това време не и никакъв фактор, защото не е още избран за председател на ВКС?!

    • Ами делата на Артекс, са минавали през ВАС,където другарят Панов, беше преди да стане Върховен съдия. Качил?!

    • Ами Лозан Панов ще е виновен, ако сега незабавно не поиска оставката на жена си, тоест развод, щото не са й чисти работите, а той нали е стожер на морала.
      Ето, Цачева си подаде оставката, някакви зам. министри също го направиха, а сем. Панови още е цяло… Ееееее, значи не може от едни да се искат оставки, а от други не.

Коментарите са ограничени.