Литературното турне на Добромир Банев в страната

Поетичната книга „Любов до синьо“ бързо изчерпва първия си тираж, предстои втори

След забележителната премиера на „Любов до синьо“ (издателство „Персей“) в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ преди месец и половина книгата вече почти изчерпва тиража си.

Рядко в днешно време мерената реч привлича такъв интерес у нас, но Добромир Банев е не просто утвърдено име в съвременната ни литература, той е обичан поет. Това обяснява и жаждата на хората за словото му.

„Любов до синьо“ започна своето пътешествие към читателите из страната. Първите два града, в които книгата беше представена, са Пирдоп и Сопот. През април авторът ще гостува в Хасково, Кърджали и Ловеч, а след това предстоят срещи с почитатели в много от крайморските ни градове.

Не спира интересът и към предишната книга на писателя – сборникът с лирическа проза „Аз съм в другото такси“ (също на издателство „Персей“). Тя претърпя три тиража, затова също е част от литературното пътешествие на Добромир Банев.

„Аз съм щастлив човек. Да си толкова обичан, е преди всичко отговорност. Затова се старая на всеки да обърна нужното внимание. Благодарността в очите на читателите е най-голямата награда за мен“, споделя Банев.

Представяме ви едно стихотворение от „Любов до синьо“, а вие побързайте да си купите книгата, докато не е изчезнала от книжарските рафтове.

Объркан като трилър е светът.

„Любов“ е тухличка в игра на „Лего“.

Излиза пасиансът всеки път –

като в роман

тя предпочита него.

 

Животът е шампанско и сълзи,

и ягоди, и хрупкави череши…

Като в картина е неотразим –

„мечта“ е еманация на „беше“.

 

Дъждът вали. Но само пролетта

на прага на пристигащото лято

разбира: тихо плаче любовта…

„Обичам те“ се пише,

всъщност,

слято.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.