Сидеров: Цветанов плати цената на скандала, той е жертва на антитръмпската част на ръководството на САЩ

Волен Сидеров. Кадър: БНТ /архив/

Цветанов заплати цената на скандала, той е жертва на антитръмпската част на ръководството на САЩ. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Денят с Георги Любенов“ по БНТ.

“Цветанов заплати цената на скандала. Аз имам една по-нестандартна версия. Всички знаем, че ударът – журналистическото разследване идва от “Свободна Европа“. Те подновиха това американско радио, навремето то беше собственост на техните служби, после и на Държавния департамент“, припомни Сидеров.

“Сега въпросът е защо се поднови радио „Свободна Европа“, за мен обяснението е, че в американските висши кръгове в политиката и в цялата им вихрушка – едната е протръмп, другата е антитръмп. Тези лобита се сблъскват много сериозно. Това е антитръмп лоби, което според мен прави всичко възможно да въздейства върху европейците“, обясни Сидеров.

„Цветанов стана жертва на този сблъсък, с американската част от ръководството на тяхната държава, която е антитръмп“, заяви лидерът на „Атака“.

Според него Борисов трябва да потърси пряка връзка към президента Тръмп, защото по думите му премиерът е заобиколен от соросовите структури и те го теглят в неправилна посока.

„Аз не мисля, че Цветанов без Борисов и Борисов без Цветанов не може. Мисля, че му придават прекалено голяма функция и роля на Цветанов като машина за избори. Да, той наистина е организатор на структурите в партията, но аз мисля, че ГЕРБ могат да си направят изборите и с него и без него достатъчно успешно. Не е фатално дори и да не шеф на щаба“, коментира още Волен Сидеров. „Той напусна парламента и това беше цената, която плати за скандала. Другото е въпросът дали тази сделка е законна, сигурно нещата законово са вързани, но работата е чисто морална. Хората, българите са чувствителни на тема лукс и имоти“, допълни той.