Горанов: От последните евроизбори до сега минималната работна заплата у нас е нараснала със 65%, средната – с близо 50%, а БВП – с 40%

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

От последните европейски избори до сега минималната работна заплата у нас е нараснала със 65%, средната – с близо 50%, а БВП – с 40%. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на представянето на кандидатите на ГЕРБ и СДС за евровота, предаде Агенция „Фокус“.

„Това са постижения, които са плод от една страна на огромните усилия, които полага българското управление в лицето на ГЕРБ, така също и на партньорството с европейските икономики, с които в годините ставаме все по-зависими и по-зависими“, допълни той, като отбеляза, че 85% от българския износ са свързани с ЕС.

„Нашите политически опоненти няма да допуснат цивилизован дебат за европейските ценности и ще ни връщат във всеки един момент в бита в България, който именно на европейската интеграция и усилията, които сме полагали в последните години, се подобрява значително“, каза още Горанов.

„Интеграцията към европейската финансова система и към втората по-значимост валута в света, това ще се отрази на икономиката и на всеки един български гражданин“, заяви той. Владислав Горанов пожела успех на партията за бъдещите европейски избори.