Над 100 души се включиха в поход на ГЕРБ-София по екопътека „Пътека на здравето“ в Банкя

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Над 100 души се включиха в поход, организиран от ГЕРБ-София, по екопътека „Пътека на здравето“ в район Банкя.

„Всеки гражданин е посланик на зелените политики на столицата. Опазването и пълноценното използване на природните ресурси е наша обща кауза като столичани“, каза  Татяна Георгиева, координатор на ГЕРБ в 25 МИР и председател на Постоянна комисия за децата, младежта, спорта и туризма в СОС. Структурите на 25 МИР в ГЕРБ-София дариха паркова мебел за отдих на многобройните природолюбители, които посещават живописната екопътека в район „Банкя“.

Участниците в похода отбелязаха инициативата „Часът на земята“, която тази година се провежда под мотото „Свържи се с природата“. Глобалната кампания ангажира все повече хора и акцентира, че природата е споделена отговорност на обществото ни. „Ние ежедневно прилагаме добри „зелени“ практики  в работата си.“, допълни Татяна Георгиева .

Активната обществена позиция е важна за ГЕРБ-София, затова срещите с граждани продължават на различни теми, сред които:  популяризиране на „зелените“ идеи чрез облагородяване на екопътеки в столични райони, кампания по доброволно кръводаряване, велопоходи в градска и извънградска среда, участие в инициативи за популяризиране на четеното сред малки деца и др.