Имотите в „Изток“ се оказаха по 1500 евро на кв.м. Какво става с „4 пъти под пазарната цена“?

Блок на фирма "Аркест" в кв. "Изток"

Във вечерните новини по бТВ казаха, че в любимия на властта кв. „Изток“ средната пазарна цена на жилищата в момента е 1500 евро с уговорката, че непрекъснато се повишават. Тоест – преди година е била по-евтина.

Примерно Цветанов прави равностойни замени, а за допълнителните 40 кв.м. преди година плаща 100000 лева или около 1250 евра на кв.м.

Ко прайм ся, къде отидоха тези „4 пъти по-евтино от пазарната оценка“?

И кой внуши, че пазарната оценка е между 2500-3000 евра?

Кой провери останалите в прочутия блок на каква цена са пазарували?

А като допълним и признанието на една от авторките на „разследването“ на пресконференция, че никой не обвинява Цветанов в нещо незаконно работата става съвсем предизборна.

Така от „“великолепната четворка“ набедени в началото за Вежди Рашидов нищо повече не се чу, защото няма и какво, Цачева призна, че трябвало да доплаща, а една зам.-министърка, на която и името й не бяхме чувала отгърмя, въпреки че е била стар клиент на „Артекс“ , а във властови план може да влияе толкова, колкото и ако е директор на водопад, примерно.

Каква корупция, какви 5 лева? Та на въпросната зам.-министърка медиите дори името й не бяха чували и така и не го запомниха.

А въпросният скандал, който се разгоря като пожар на стрънища, тръгна именно от тези четиримата.

Ефектът от всичко бе, че сега само ако напишеш в заглавие: „И еди кой си има апартамент“, скандалът вече е почти готов, а прокуратурата и КПКОНПИ се втурват презглава да поверяват. Така става и с Ангелкова, и с Крум Зарков и дори с Валери Симеонов.

И по всичко личи, че няма изгледи да спре…