Кристалина Георгиева: Световната икономика може да се възстанови през следващата година

Световната икономика може да се възстанови през следващата година. Това прогнозира главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, цитирана от БНР.

По думите ѝ, за да не се допусне влошаване, трябва да бъдат преодолени търговските конфликти, да има яснота около Брекзит и редица държави да подобрят финансовата си дисциплина.

България също е потърпевша от икономическото забавяне, посочи Георгиева:

„2019 г. очакването ни е за три процента растеж, малко по-нисък от миналата година, и както в останалия свят, се надяваме да видим 2020 г. да бъде по-успешна година“.

Според Георгиева борбата с бедността трябва да продължи още по-усилено:

„Защо това ни касае нас, в България, защото, ако Африка остане бедна, потокът на бежанци към Европа ще продължи“.

Кристалина Георгиева участва в пролетната сесия на банката и на Международния валутен фонд.

3 Comments

  1. Да се залиса човек от смях – нещо главно, нещо изпълнително и пр. на СБ, нещо като нищо на света. Това джендър същество не пропуска да се изяви като експерт по „касателство“ от разни втръснали на света и околностите му тъмни сили – и все България, пардон нас, ние, ни заплашва! Не че няма бедност, не че Африка не е проблем, ама тъкмо Кристалинка с основното излъчване на тройкаджийка по икономическите въпроси да ни назидава?! Прилича ми на Софиянски.

    • Де да можеше на Кристалина поне кафето да сервираш … От злоба и завист , някои ослепяват ! Добре че я избират фигури на световно ниво ! Те разбират от специалисти ,а други от фъшкии !

Коментарите са ограничени.