Върнаха шофьорската книжка на Лютви Местан

Лютви Местан Снимка: Вевести.бг архив

Кърджалийският съд отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на лидера на ДОСТ Лютви Местан, обвиняем за причиняването на катастрофа, при която загина бебе, съобщи БГНЕС.

По-рано адвокатите на пострадалото семейство в катастрофата с Местан поискаха Върховната касационна прокуратура да поеме надзора върху извършваните процесуално-следствени действия по случая.

Настояват и за проверка на всички обаждания на лидера на ДОСТ след тежкия инцидент, в който загина бебе на 6 месеца.

„Искаме от Окръжната прокуратура в Кърджали справка за проведените от Местан разговори с длъжности лица от изпълнителната власт и от органите на МВР“, каза адвокат Николай Димитров.

Той съобщи, че ангажираната от семейството кантора започва свое паралелно разследване.

Един от въпросите е извършвана ли е нерегламентирана комуникация с разследващите органи от страна на адвокатски кантори, политически лидери и парламентарни комисии.

При страшния сблъсък загина 6-месечно бебе.  Два дни след инцидента от Окръжна прокуратура – Кърджали съобщиха, че от днес на Местан,привлечен като обвиняем за престъпление по транспорта, в резултат на което е причинена смърт,  на основание чл.69а, ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, е наложена мярка за процесуална принуда – временно отнемане на свидетелството му за управление на моторно превозно средство.