Цветанов: България не получава европейските средства даром, те трябва да се заслужат

Oбразованието и регионалното развитие са две от ключовите политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента. През последните два месеца колегите от МРРБ, от МОН и от Народното събрание обиколиха всички области в страната, получиха обратна връзка за работата си от гражданите и местната власт, като същевременно показаха на хората колко важна е европейската солидарност както за развитието на образованието, така и за реализирането на различни инфраструктурни проекти – които на свой ред модернизират различните населени места.

Това заяви Цветан Цветанов днес по време на специално събитие, на което бяха представени резултатите от провелия се в последните два месеца граждански диалог.

Инициативата на ГЕРБ стартира на 11 февруари тази година във Велико Търново.

Гражданските диалози на тема образование и регионално развитие обиколиха всички областни градове в страната, а в тях се включиха представители на образователния сектор, на бизнеса, на местната, изпълнителната и законодателната власт, както и хиляди граждани.

Той заяви категорично, че България не получава европейските средства даром, те трябва да се заслужат. Ето защо за пореден път подчерта колко важна роля за просперитета на страната ни има стабилното управление на правителството с премиер Бойко Борисов.

В рамките на форума отчет и анализ на резултатите от гражданските диалози направиха министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, зам.-министрите на образованието Деница Сачева и Таня Михайлова, зам.-регионалният министър Николай Нанков, както и от председателят на Комисията по образованието Милена Дамянова и Александър Ненков от Комисията по регионално развитие.