„Път на младите“ регистрира листата си за евроизборите в ЦИК

Снимка: Път на младите

След като на 19 април коалиция „Път на младите“ внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) пълната си листа от кандидати за предстоящите Европейски избори, днес бе получено официално потвърждение за регистрацията им. Листата е непроменена от състава, който бе обявен на 5 април.

Водачът на листата Румен Чолаков изтъква липсата на промени и размествания в листата като доказателство за сплотеността на кандидатите.

„Ние се явяваме като колектив, като екип от хора, които са водени от принципите си и това, което искат да постигнат”, категоричен е Румен. “Ние участваме на тези европейски избори не за да вкараме този или онзи в Европейския парламент и да им дадем една хубава заплата или една хубава пенсия. Ние се явяваме на тези избори, за да започнем една нова вълна, една нова алтернатива, която е различна и може да промени системата, управлявала България през последните тридесет години.“

Визията на “Път на младите” е, че България трябва да работи за задълбочаване на своята интеграция в Европейския съюз. Кандидатите смятат, че страната ни и ЕС трябва да се управляват от квалифицирани кадри и технократи, които предлагат прагматични решения по водещи и приоритетни теми.

Първият предизборен дебат ще се проведе на 24 април в Дома на Европа. Дебатът е организиран от Сдружение Национална младежка карта в партньорство с Национален младежки форум и Експертен пул България. Отправяме покана към останалите кандидати, всички медии и широката общественост да присъстват на това събитие.

1 Коментар

  1. Преди всичко останало, трябва да отговорят на един ключов въпрос. Подкрепят ли санкциите срещу Русия заради военната й агресия в Украйна? От него ще стане ясно споделят ли европейските ценности или искат да го играят кремълски троянски кон в Европарламента.

Коментарите са ограничени.