Тома Биков: Цялата кампания на БСП е изградена върху дискредитирането на институции

Тома Биков

Ние поставихме висока оценка на нашите досегашни евродепутати и затова всички те са на избираеми места, така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира листата на партията в студиото на „Още от деня“. В студиото на БНТ той коментира започващата кампания за европейските избори и скандала с апартаментите.

„Ние сме с ясното съзнание, че подлежим на най-висок контрол и от публичната среда, и от антикорупционните закони, които бяха приети. Ние сме в управлението и сме най-голямата партия и този смисъл сме най-уязвими“, така Биков коментира скандала с апартаментите и оставките във властта.

Той обяви, че от ГЕРБ очакват от органите на реда и да направят пълни разследвания на всеки, за когото тегнат съмнения.

„Моето лично мнение е, че политиците имат по-малко права от другите граждани в едно демократично общество“, каза Биков и допълни, че политиката придобива своя „нормален образ“, че е едно тежко занимание, което върви с редица ограничения.

Той обяви, че битката с корупцията е непрестанна във всички държави и вярва, че от ГЕРБ могат „да спечелят битката за доверието“.

Според Биков цялата кампания на БСП е изградена върху дискредитирането на институции и даде като пример това, че водачът на листата на БСП Елена Йончева критикува прокуратурата.

„Аз съм много доволен от това, че прокуратурата ще провери тези къщи (строени с европейски фондове – б.р.). Става неясно защо Европа е давала тези пари. Тя ги дава, за да може в тези селски райони, които са изостанали, да се завърти някакъв бизнес“, коментира Биков и попита дали къщите на свекъра на Елена Йончева са посещавани от туристи.

7 Comments

  1. А ти още ли не си разбрал , че на БСП пари от ЕС -няма , че когато БСПса на власт започва безвремие и часовникът се върти назад, че когато е БСП спряха магистрала Хемус , завинаги , че се налага от държавния бюджет да я строят сега, защото изтърваха сроковете , защото когато е БСП – има 2 % увеличение на пенсиите и 0 на заплатите на държавните служители, на учители , на лекари и на мед сестри , и за инвалиди 300 милиона няма , когато е БСП на власт. Но има голямо говорене, малко данъци и много контрабанда. Па как да са едно цяло. Че не можеш да четеш , разбрах – ти си платен трол. Аз казах какво ме интересува….Когато БСП започне изброеното да прави , вместо ГЕРБ – да заповяда , само ,че млад си и не знаеш приказката за лъжливото Овчарче-до сега само слушаме : Дайте , другари да дадеме , вие ще давате , а ние ще вземаме…., като при бай Тошо.“подплатено с обещания и красиви думи и….плювни и омраза.

  2. Ти още ли не си разбрал че ГЕРБ и БСП са с ядро на БКП и ДС ? Или си платен трол? Ще ги познаеш по празните килии и проваленото разследване на КТБ, АЕЦ, Контролът на проекти, обръчите от фирми, монополът на всички нива, разбитото здравеопазване и образование, рекордната смъртност … общо взето 3 мандата имаха ГЕРБ да довършат почнатото от БКП.

  3. Ти още ли не си разбрал че ГЕРБ и БСП са с ядро на БКП и ДС ? Или си платен трол? Ще ги познаеш по празните килии и проваленото разследване на КТБ, АЕЦ, Контролът на проекти, обръчите от фирми, монополът на всички нива, разбитото здравеопазване и образование, рекордната смъртност … общо взето 3 мандата имаха ГЕРБ да довършат почнатото от БКП.

  4. От целия политически отбор се откроява една партия ГЕРБ, харесва ви или не ви харесва.Само те могат да носят отговорност, само те си признават грешките и само начело с тях Европа е в България и строи , гради , въпреки съпротивата , стремежа на всички останали партии да смачкат постигнатото с компромати , негативизъм , скандали. Забележете – Нито една партия не е похвалила постигнатото , не е отбелязала напредъка на страната , уважението на света , това , че ни забелязаха въобще , че ни има, независимо дали тази партия е в опозиция или в управлението. Едните плюят извън властта , другите – отвътре. Това какво казва :всички са една опозиция, разделени на партии за размиване на вота и за късане на парчета от ГЕРБ – няма ДСБ, няма НФСБ , нама ДБГ, няма ДПС , и ВМРО – те са по хитри , много , много не парадират,:Има ГЕРБ срещу всички- за пореден път , за съжаление.Често се изказвам в защита на Борисов , но не съм гербаджия, а прагматик и реалист. Да, има преливане на интересчий от БСП- парите и интереса, но не можем да си внесем народ – това имаме, това ползват.Друг на хоризонта , като Борисов и неговата партия, няма – трябва да сме идиоти да отрежем клона ,на който седим…всички. На наша теритотия се води война – информационна , мръсна , манипулативна с много ресурс и ,ако не го забелязваме – лошо .Например , някой осведоми ли ви , защо Ц Цветанов ходи в Америка , когато гръмна „апартаментгейт“ ?А той беше поканен във връзка с нещо важно , а не беше ли скалъпен скандала точно за да не се чуе за какво той беше в Америка???Затова сме на 111 място по медии-те служат на тъмните сили, които дърпат конците на опозицията , мисля. Трябва да се гласува за себе си , , какъв ни е интереса , а той не е партиен- който ни даде повече Европа , разбирай , работа и по- добър живот и за децата – за него – аз виждам само ЕНП- ГЕРБ, за сега.Ако е прозвучало като пропаганда , съжалявам , не ми е било целта.

    • Хахаха каква отговорност бе човек? Нали ги видяхме оставка и извинявайте, че съм лобист и получавам подкупи под формата на отстъпки. Хоп нов пост. Това ли ти е тъй наречената отговорност? Кога ще има затвор и съд – 20 години за правосъден министър примерно?

  5. Цялата кампания на ГЕРБ и БСП е да се разграничават една от друга. А техниката която Бойко ползва е да увеличава такси и да изтъква като голям успех обществените поръчки. Все едно не е фирма изпълнител а той сам. Колко му е да дадеш едни пари – виждаме че и контрол няма. Т.е. детска работа. И аз го мога ама нямам Доган и медиите зад себе си.

    • ДС/б/ са хората за мокри поръчки на БСП,инесоха цялата кампания на Фатмаччко,а сега се борят за приватизационната си другарка Импексова.Един голям антикомунист,бивш преподавател по История на БКП в АОНСУ=бийте ГЕРБ и нашите братя комуняците ще ни дадат властта като през 1997-ма.

Коментарите са ограничени.