Тома Биков: Цялата кампания на БСП е изградена върху дискредитирането на институции

Тома Биков

Ние поставихме висока оценка на нашите досегашни евродепутати и затова всички те са на избираеми места, така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира листата на партията в студиото на „Още от деня“. В студиото на БНТ той коментира започващата кампания за европейските избори и скандала с апартаментите.

„Ние сме с ясното съзнание, че подлежим на най-висок контрол и от публичната среда, и от антикорупционните закони, които бяха приети. Ние сме в управлението и сме най-голямата партия и този смисъл сме най-уязвими“, така Биков коментира скандала с апартаментите и оставките във властта.

Той обяви, че от ГЕРБ очакват от органите на реда и да направят пълни разследвания на всеки, за когото тегнат съмнения.

„Моето лично мнение е, че политиците имат по-малко права от другите граждани в едно демократично общество“, каза Биков и допълни, че политиката придобива своя „нормален образ“, че е едно тежко занимание, което върви с редица ограничения.

Той обяви, че битката с корупцията е непрестанна във всички държави и вярва, че от ГЕРБ могат „да спечелят битката за доверието“.

Според Биков цялата кампания на БСП е изградена върху дискредитирането на институции и даде като пример това, че водачът на листата на БСП Елена Йончева критикува прокуратурата.

„Аз съм много доволен от това, че прокуратурата ще провери тези къщи (строени с европейски фондове – б.р.). Става неясно защо Европа е давала тези пари. Тя ги дава, за да може в тези селски райони, които са изостанали, да се завърти някакъв бизнес“, коментира Биков и попита дали къщите на свекъра на Елена Йончева са посещавани от туристи.