Кошлуков: Не е редно да водя публицистика, особено преди изборите

Емил Кошлуков. Кадър от БНТ

Както знаете, днес СЕМ определи освобождаване на г-н Каменаров като шеф на Българската национална телевизия. Аз съм временно изпълняващ длъжността, затова според мен не е редно да водя публицистика, особено преди изборите. Затова искам да се обърна към зрителите и да им благодаря за интереса, любопитството и подкрепата. Поли Златарева ще бъде ваш домакин през този и другия месец.

Това съобщи водещият на „Още от деня“ Емил Кошлуков, който сега ще бъде временен шеф на БНТ.

Кошлуков сподели, че одобрява концепцията на Каменаров за управление на телевизията и иска да я следва, не да я променя.  „Искам да му благодаря за времето,  което прекарахме заедно. Той е много добър директор“, добави още Кошлуков.

Днес СЕМ прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ.Оставката е депозирана в деловодството на СЕМ в 9,30 ч. За временно изпълняващ директор на БНТ бе избран Емил Кошлуков, програмен директор на БНТ1. СЕМ прие и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ. Тя е подадена едновременно с тази на Каменаров.

До оставката се стигна, след като през юни 2016 г., пътна полиция го спира и установява наличие на алкохол в кръвта по време на шофиране. Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на шефа на БНТ за шофиране в нетрезво състояние. Той е осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба затова, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта.

1 Коментар

  1. такъв доказан гербер е по- редно да води цяла телевизия

Коментарите са ограничени.