Емил Радев: Надявам се, че по време на предизборната кампания ще се говори за мястото на България в Европа

Евродепутатът на ЕНП-ГЕРБ Емил Радев изрази надежда, че по време на предизборната кампания за изборите за Европейски парламент ще се говори за европейските теми и за мястото на България в Европа.

Това Радев каза пред журналисти след отслужения тази вечер в катедралния храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ водосвет за откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Силистра, цитиран от БТА.

Според Радев за България е много важно да се отстояват националните интереси, важните теми са миграцията, сигурността, борбата с тероризма, икономическите теми. „Ще се стремим по всякакъв начин да се задълбочава европейската солидарност“, подчерта Радев. Той изрази увереност, че българите ще разберат важността на тези избори и ще има по-висока избирателна активност.

Водосветът бе отслужен в православния храм „Св.Св. първоапостоли Петър и Павел“ в Силистра от отец Добри Чаков.

В храма присъстваха още областният координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров, ръководителите на общински партийни структури, членове на областния предизборен щаб, кметове, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

1 Коментар

  1. Разбира се ,че ще си запазим мястото в Европа чисто ! Никой не може да ни тласне към Русия :“ ЕДНА ЗАБРАНЯВАНА И МАЛКО ИЗВЕСТНА КНИЖКА НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ ЗА РУСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА

    Брошурата си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” бащата на българската национална революция Георги С. Раковски отпечатва през 1861 г. Повод за нея е постигнатото споразумение между руското правителство и Високата Порта за преселването на българското население от Видинския край в пределите на Южна Русия и размяната му с татарско и черкезко население. До тогавашния момент никой не е разкривал и бичувал така директно руската политика спрямо българите и спрямо другите народи, живеещи в нейната територия. Със словото си, нетърпящо никакви възражения, и основаващо се на фактите и на собствените му наблюдения, Раковски потвърждава думите на Карл Маркс, който по това време определя Русия като „тюрма на народите”. След публикуването на тази брошура и на статиите си за руската политика Г. Раковски е обявен за персона нон грата от руските власти и му е забранено да пътува до Русия и да пребивава в нея.

    Текстът на брошурата предаваме от публикацията на Захари Стоянов от 1886 г., който в кратко встъпление не само дава подробности за нея и за Раковски, но и разказва за руската политика и през следващите 25 години, последвали книжката на Раковски и достига до времето на Съединението на Княжество България с Източна Румелия

Коментарите са ограничени.