Борисов потрети: Национална стратегия за детето няма

Бойко Борисов на Министерски съвет Снимка: МС

Национална тема за детето 2019-2030 г. няма. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на редовно правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“.

„На социалния министър Бисер Петков възлагам сутрин като стане, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма“, посочи той.

„Във Фейсбук и протести готвят – „Не, на стратегията 2019-2030 г.“ Такава стратегия няма. Защо продължават да лъжат не знам“, коментира той.

„Такава стратегия няма, тя ще бъде сложена и приета едва когато мине през всички обсъждания“, изтъкна премиерът.

„Да са сигурни хората, това са спекулации, че ще дойдат и ще ти вземат детето и ще го дадат някоя друга брачна двойка. Целта на стратегията е да защити тези деца, които са попаднали в такива семейства“, подчерта министър-председателят Борисов.

40 200 деца са върнати в класната стая тази година

За тази година 40 200 деца сме върнали в класната стая, които не са ходили изобщо на училище, каза премиерът. „40 200 това е един средноголям град. Тук и социалните работници и МВР и образованието си стъпиха на ангажиментите и се справят много добре“, заяви той. „Тези 40 200 деца са неграмотни, връщането им е целта на мероприятията, които правим“, заяви той.