Музикантът, който изпя Петя Дубарова, с нов сингъл

Българският певец-емигрант Жан Мар с премиера на песента ONE MORE TIME на 5 юни в София

 

Най-популярният български изпълнител в Швейцария – Жан Маринов, с артистичен псевдоним ЖАН МАР, избра София за премиера на новия си, четвърти самостоятелен сингъл.

Парчето ONE MORE TIME ще бъде представено, заедно с видеоклипа на песента, на 5 юни в Sofia Live Club. Входът е свободен, а началото е в 20:30 часа. Песента е музикален и лиричен хибрид на Whitesnake и Willie Nelson и вече се радва на огромен интерес в Цюрих и Базел.

Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, преди 4 години се прочу с песента си „Спомени“ по стихове на Петя Дубарова („Недосегната“). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първия й собственик. Жан се познава със сестрата на Петя – Елица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя „сама го е избрала“. Миналата година направи музикалния си дебют у нас с песента Love Is. В Швейцария сингълът вече втора година продължава да се върти по местните радиостанции, което прави Жан Мар най-популярният български изпълнител в страната.

Екипът, с който Жан Мар създава най-новия си сингъл – ONE MORE TIME, който публиката ще чуе за първи път на 5 юни, е впечатляващ: на барабаните е Теодор Янков, който е работил със Силвия Кацарова и група „Те“, на пиано и орган – Иван Христов (изпълнителен музикален продуцент на „X фактор“ (3,4,5), „Като две капки вода“ (2,3,4,5,6,7), Група „Сафо“), бас – Ивайло Звездомиров („Графа“, ФСБ, група „Те“), китари – Бисер Иванов (Лили Иванова, Веселин Маринов), бекинг вокали:  Станислава Христова (Васил Найденов). Текстът и музиката са авторски на Жан Мар, а аранжиментът е дело на Теодор Янков, Иван Христов и Ивайло Звездомиров.

На премиерата в Sofia Live Club феновете ще видят ексклузивно и видеоклипа на песента, а премиерата й в YouTube ще бъде в 22:00 часа на 5 юни. Режисьор на видеото е Атанас Христосков. Водещ и DJ-съпорт на събитието е Васко Громков (DJ VaGro).

Жан Маринов е роден на 17 юни 1974 г. в София. Започва да свири на китара и пее на 11 години. От 1989-1991 участва в хора на софийската Английска гимназия, заедно с Атанас Русков (Бейби Фейс Клан). До 1992 участва в няколко оригинални рок и блус групи. През 1992 година заминава в САЩ. Участва в кавър и оригинални рок групи в Ню Джързи и Ню Йорк 1992-2002 година. През 2010 година се завръща в София и подновява работа по запис на български поп-рок песни в екип с Теодор Янков и Атанас Копчев. Жан е автор на „Ти си в мен“ спечелила песен на месец „Ноември“ 2014 година в предаването „7-11“ на Христо Ботев, БНР.

По майчина линия семейството на Жан Маринов е от Бургас. Жан е правнук на Руси Кожухаров, командир и основател на първата пожарна команда в Бургас (Кожухаров е и първия собственик на къщата, сега музей на Петя Дубарова). Жан е племенник на Иван Кожухаров (Черното) – български художник-график.

След 2011 година Жан се мести в Швейцария и подновява музикалните си занимания. В паралел с любовта си към музиката той работи интензивно върху много аутсорсинг проекти, с които цели да привлече чуждестранни инвестиции в България.