Атанас Запрянов: Преговорите за F-16 се развиват добре

ф 16

Преговорите между България и САЩ за покупката на нови изтребители се развиват добре, заяви заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, съобщи БНР.

Вчера в интервю за „Хоризонт“, министър Красимир Каракачанов посочи, че засега не успяваме да договорим изгодна цена за самолетите. Днес Запрянов, който беше част от делегацията, която водеше преговорите със САЩ, каза, че е оптимист, че договор ще има до края на годината:

„Но реакцията на министъра е от това, че на определен предварителен етап той не е бил удовлетворен от определени параметри, които продължават да са дискусионни. Така че не опровергавам министъра, но казвам, че трябва да четем второто изказване, допълнението в изказването на министъра, че работата продължава“.

Ще ми се да бъда оптимист за преговорите със САЩ за закупуване на нови изтребители Ф-16. Самолетът е хубав. Това коментира по-рано днес в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той заяви, че очаква част от делегацията да се завърне тази събота от САЩ, като в неделя ще получи повече информация.

По думите му всичко е въпрос на преговори. Според Каракачанов на този етап някои от параметрите не били удовлетворителни във финансово изражение, като ще се водят разговори те да бъдат понижени до поносими нива.

Парламентарната комисия по отбрана разгледа на второ четене промени в закона за отбраната, които не включват ключовото предложение, което разрешаваше намесата на военни при висока степен на обществена опасност за населението.

Анкетата на vEvesti.bg