„Дари книга, ела на театър“ за трети път в „Армията“

50% отстъпка за постановка по избор през май и юни за всеки, дарил книга

 

В седмицата, през която честваме празника на родната просвета и култура 24 май, стартира третото издание на “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР”.

Това е кампанията на Театър “Българска армия”, която по традиция обединява стотици любители на театралното изкуство, зад каузата да дарят книги за хора в неравностойно положение.

И тази година „Армията“ ще приема книги както за деца, така и за възрастни, а срещу всяка дарена книга*, „дарителите” ще получават талон за 50% отстъпка от цената на 1 билет, за постановка по избор през май, или юни. Препоръчително е изданията да бъдат нови или такива, които са по-стари, но в запазено състояние. Кампанията стартира на 20 май и продължава до 26 май.

Част от събраните книги за деца театърът ще дари на специализирания детски комплекс на УМБАЛСМ „Пирогов”.

През миналите издания на кампанията бяха събрани над 7000 тома. Книги бяха дарени на Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, на малките пациенти от Клиниката по ушни, носни и гърлени болести (УНГ) във Военномедицинска академия, на Читалищата в село Долна Малина и село Ковачевци, както и на различни институции за хора в неравностойно положение.

Книга можете да дарите на касата на Театър „Българска армия“ от 20 до 26 май.

С дарението, което правите, взимате 50% отстъпка за 1 билет през май или юни.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.