Захариева и Хайко Маас хапнаха баница в Халите, возиха се на метрото и затвориха капсула на времето (снимки)

Снимка: МВнР

Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко Маас направиха обиколка на историческия център на София, хапнаха баница в Халите и след това се качиха на метрото.

След официалните разговори в Министерския съвет Захариева разходи германския си колега из забележителностите в центъра на София. Двамата минаха из така наречения квадрат на толерантността, разглеждайки ротондата „Свети Георги“, джамията и синагогата.

Германският външен министър разгледа историческия център на София – ротондата „Свети Георги“, Ларгото, джамията „Баня баши“ и Синагогата.

Снимка: МВнР
Снимка: МВнР
Снимка: МВнР
Снимка: МВнР
Снимка: МВнР
Снимка: МВнР

Двамата се отбиха и в Халите, където се подкрепиха с баница и айрян, след което от спирка „Сердика“ се качиха на метрото.

Снимка: МВнР

С подземния транспорт двамата отидоха до следващото събитие от официалната им програма – пъра копка на новата сграда на германското посолство в София.

Снимка: МВнР

Зазидахме капсула на времето с послание за бъдещите поколения, която беше поставена в основата на строежа“, разказа Екатерина Захариева.

В нея сложихме копие от княжеския указ от 1904 г., с който е назначен първият български дипломатически представител в Германия ген. майор Никифор Никифоров, мое обръщение към идните поколения, юбилейна монета за 100 годишнината на Баухаус, текст на Германската конституция, парче от Берлинската стена, допълни Захариева.

Снимка: МВнР