Нова тв: Има ли Елена Йончева офшорка с Цветан Василев? Тя: Не е незаконно

Отричайки, Елена Йончева всъщност призна в сутрешния блок на Нова тв за офшорката с Цветан Василев, заради която е обвинена, че е участвала в източване на пари от КТБ и обясни, че това не е незаконно.

Това малко притесни лидерката й Корнелия Нинова, която побърза да смени темата с едно „стига толкова“

Публикуваме разговора в студиото едно към едно:

Водещ: Все пак, имаше ли възможност да получите парите директно от ТВ7, за да не стигаме до този разговор и до това припомняне? Да не минава никаква офшорка?

Водеща: Нямаше ли да е по-чисто, така или иначе офшорките от години имат лош имидж у нас? 

Йончева: Ами то е чисто, това е разрешено. Това е разрешено. Аз нямам и не съм имала първо офшорки, не съм. Даже да съм имала, е разрешено, но аз съм нямала офшорка, нямам и не съм имала. Така че не виждам никакво нарушение на закона, никаква стъпка, която да не е морална.

С тези средства, и затова има документи, е купена техника, тя е купена нова техника, аз разполагам в момента с тази техника и което е важно – имам всички документи за тази техника.

Направени са седем документални филма с тези средства, които са излъчени, те са реално заснети и това са филми в Сирия, това са филми по време на конфликта в Сирия, това е…кой ще иска да прави някакви далавери и да ходи в Сирия да го гърмят? Където бяхме в много рискова ситуация, тези филми могат да се видят. Как е възможно въобще да се поставя този въпрос? Това е безобразие.