Експлозия в Лион, 8 ранени

Осем души бяха ранени днес следобед на пешеходна улица в Лион при взрив на пакет, в който е бил заложен експлозив, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Насочваме се действително към версията за заложено взривно устройство“, заяви за АФП говорителка на прокуратурата, потвърждавайки информации в местни медии.

Местните власти съобщават официално за „осем леко ранени“.

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, излъчвано пряко в канал на „Ютюб“, че става дума за „нападение“. Той каза, че мисли за ранените и за техните семейства.

Според полицейски източник пакетът бомба е съдържал „винтове и болтове“ и е бил заложен пред хлебопекарна на ъгъла на две улици в центъра на града.

Районът е евакуиран и отцепен от силите на реда.

Към 21.00 ч. българско време нямаме информация за пострадали българи при експлозията в Лион. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави. Очакваме официална информация от управлението на полицията.